Caută
Close this search box.

Senatorul Florin Cîţu, afirmaţii grave: Dragnea şi alţi politicieni PSD/ALDE riscă să ajungă pe «lista neagră» a partenerilor strategici

Florin Cîţu, senatorul PNL, a făcut afirmaţii de o gravitate extremă. El susţine că a avut o discuţie cu reprezentanţi ai unei ţări cu care România are parteneriat strategic, care i-ar fi spus că există îngrijorări privind independenţa justiţiei.

Cîţu spune că ar urma să fie impuse sancţiuni, precum refuzarea vizelor sau interdicţii de a participa la întâlniri cu omologi din alte state, pentru şapte politicieni PSD-ALDE. „Daddy deschide lista„, afirmă senatorul liberal. Daddy este Liviu Dragnea, liderul PSD (n.n.)

“Daddy” deschide lista! Lucrurile sunt pe cale sa intre intr-o zona periculoasa. Nu este clar daca si pentru Romania sau doar pentru o parte dintre romani!, scrie Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Am participat la o discutie unde, printre altii, erau prezenti si reprezentatii a doua tari cu care Romania are parteneriate strategice.

Unul dintre ei, m-a luat deoparte si m-a intrebat ce naiba se intampla cu Romania. Era ingrijorat. Printre altele, mi-a spus foarte clar ca independenta justitiei este vitala in tara lui si in restul tarilor membre NATO.

Partenerii nostri cauta cel mai eficient mod de a da un semnal clar Romaniei ca nu sunt de acord cu ce se intampla. Evident vorbea despre atacurile politicienilor la justitie pentru a-si rezolva problemele personale.

Putin contrariat am intrebat: ok, si ce se poate intampla? Atunci mi-a prezentat un scenariu.

In opinia lor experienta acumulata pana acum, masurile luate impotriva unor tari care nu respecta democratia nu s-au dovedit eficiente cand au fost aplicate doar statelor (sanctiuni economice, embargou, etc ).

A devenit si mai precis cand mi-a explicat ca sanctiunile luata impotriva unor lideri politici sunt mult mai eficiente. Mi-a dat exemplu Rusia, Belarus, Coreea de Nord, Iran.

Pe intelesul tuturor, partenerii nostri strategici pot lua masuri impotriva unor oameni politici care genereaza instabilitate in zona. Masurile pot fi de la refuzarea vizelor de intrare pana la interdictia politicienilor de a participa la intalniri cu omologii lor din alte tari, supravegherea conturilor bancare, restrictii la transferurile bancare etc… Toate, sanctiuni deja aplicate unui numar mare de lideri politici.

Si acum vine bomba!

Exista deja o lista de sapte politicieni din guvern si Parlament care sunt pe cale sa primeasca astfel de sanctiuni. Mi-a dat si cateva nume. Minstri si parlamentari din coalitia PSD+ALDE. Pentru mine este clar, mai ales acum, ca a vorbit foarte serios.

Activarea acestor sanctiuni este iminenta.

#romaniitrebuiesastie

P.S. In noiembrie 2012, fostul premier Adrian Nastase a fost instiintat ca i-a fost retrasa viza de calatorie in aprilie 2012, încheie Cîţu.

Din textul senatorului Florin Cîţu putem înţelege că una dintre ţările la care se referă este SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri