Caută
Close this search box.

Încă un pas spre o finală ce n-a văzut Parisul

Simona halep a început destul de greu meciul cu nemțoaica de origine bosniacă Andreea Petkovici (99 WTA), ca dovadă că orice joc e greu la Roland Garros. 0-2, 3-3 și 4-4, iată scoruri foarte strânse în acest prim set, câștigat oarecum dificil, dar câștigat cu 7-5 de liderul mondial. A fost în final 7-5, 6-0 și totul ar fi curs normal, dacă nu ar fi intervenit și o problemă medicală. 1-0 cu break pentru Simona în setul doi, însă Petkovici acuză necazuri serioase la picior și i se pune un bandaj strâns puternic peste genunchi. Oricum, românca ar fi câștigat și fără acest incident de care nu se face vinovată cu numic. Simona urcă în optimi de finală, după acest 7-5, 6-0 cu Andreaa Petkovici

Și dacă ne gândim că Mihaela Buzărnescu a urcat și ea în otpimile de la Roland Garros (dar pe partea cealaltă a tabloului), după ce a învins-o clar pe favorita caselor de pariuri pentru câștigarea turneului parizian, ucraineanca Elina Svitolina (23 de ani / 4 WTA), scor 6-3, 7-5… Ei bine, dacă ne gândim la acest lucru, putem vsa – măcar visa -la o finală ce n-a mai văzut Parisul (vorba eruditului profesor, scriitor și jurnalist ploieștean Dan Culicovschi), între două românce.

E un vis. Dar vom mai vedea.  Următoarea adversară a Mihaelei, duminică, este americanca Madison Keys, care a trecut foarte ușor de japoneza Naomi Osaka, cu 6-1, 7-6.

(foto digisport.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri