Caută
Close this search box.

SRI, replică pentru Liviu Dragnea: Nu suntem implicaţi în jocuri politice

sri

SRI  asigurări că nu e implicat în niciun fel de jocuri de putere, de „menţinere a instituţiei în afara dezbaterilor politice şi de determinare în efortul conjugat de a prezerva securitatea naţională.

Poziţia aparţine întregului Consiliu Director al instituţiei din care fac parte atât directorul, cât şi adjuncţii săi şi vine ca răspuns la declaraţiile lui Liviu Dragnea de vineri, după şedinţa CEX în care a primit susţinerea partidului ca urmare a condamnării în primă instanţă în dosarul angajărilor fictive.

„Este regretabil faptul că se încearcă atragerea Serviciului Român de Informaţii într-o zonă a speculaţiilor prin afirmaţii false, acuzaţii nefondate şi calomnierea cadrelor Serviciului. SRI condamnă ferm aceste încercări de denigrare a instituţiei şi îi asigură pe partenerii interni şi externi că va ramâne ancorat în misiunile sale care privesc exclusiv securitatea naţională. Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, îi asigură pe toţi cetăţenii României de neimplicare în niciun fel de jocuri de putere, de menţinere a instituţiei în afara dezbaterilor politice şi de determinare în efortul conjugat de a prezerva securitatea naţională”, transmite Consiliul Director al Serviciului Român de Informaţii, prin intermediul unui comunicat de presă, remis MEDIAFAX.

Consiliul Director al SRI este compus din directorul Serviciului Român de Informaţii Eduard Hellvig, prim-adjunctul Răzvan Ionescu şi adjuncţii acestuia, respectiv Cristian Bizadea, Adrian Ciocîrlan, George Viorel-Voinescu, precum şi din şefi ai unor unităţi centrale şi teritoriale. Preşedintele Consiliului Director este directorul SRI, potrivit site-ului instituţiei.

Precizările vin în contextul în care, în ultima perioadă, au existat mai multe referiri la activitatea SRI. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, vineri, că rămâne la conducerea partidului şi a majorităţii parlamentare, precizând că nu îl sperie nici Klaus Iohannis, nici Eduard Hellvig, nici Lucian Pahonţu, nici Laura Codruţa Kovesi, nici Traian Băsescu, nici Victor Ponta, nici Gabriel Oprea şi nici alţii.

Un răspuns

  1. Replicile din partea serviciului ar fi trebuit sa apara de la inceputul atacului. E bine si mai tarziu. Dar cred ca aceste raspunsuri trebuie sa devina o constanta in politica serviciului. Pana cand acesti infractori sa arunce cu mizerii????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri