Caută
Close this search box.

Steaua și Dinamo, în aceeași barcă de aur

Exact acolo unde cu o săptămână în urmă se disputau întrecerile Cupei Mondiale la canotaj, au avut loc de data aceasta Campionatele Europene de kaiac-canoe, adică la moderna și reputata bază nautică Ada Ciganlija, de pe insula cu același nume din capitala Serbiei, Belgrad. Iar medaliile românești continuă, ca și la canotaj, să vină. După argintul din proba olimpică de canoe dublu 1000 de metri, românii Leonid Carp (Steaua) şi Victor Mihalachi (Dinamo) au cucerit și medalia de aur la canoe dublu 500 de metri, un succes care ne amintește de ”era Patzaichin”, când canoea ”Amiralului Ivan” cucerea Planeta, oriunde ar fi concurat.

Leonid și Victor au parcurs cei 500 de metri ai cursei în 1:38,165, depăşind puternicele echipe ale Rusiei (P. Petrov – M. Pavlov / 1:38,495) şi Ucrainei (D. Ianchuk – T. Mishchuk / 1:38,985).

Fără a obține medalii, fetele de la canoe dublu 500 m, Alexandra Dragomirescu şi Livia Căle s-au clasat totuși pe locul 6 în finala cursei, iar băieţii de la kaiac 4 (Cosmin Lulciuc, Răzvan Albişoru, Aurelian Ciocan şi Sorin Cical) s-au calificat în finala A la 500 de metri, ocupând locul 8. (foto GSP)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri