Caută
Close this search box.

Summit Trump-Kim: Discuții „sincere și directe”

Președintele american, Donald Trump, a declarat că discuțiile sale cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, care au încheiat un acord comun au fost „sincere, directe și productive”, informează BBC.

Donald Trump a spus că va opri „jocurile de război” în timp ce Kim Jong-un a promis că va distruge un sit de testare a rachetelor. Acordul lor a inclus, de asemenea, un angajament al liderului nord-coreean de a scapa peninsula coreeană de arme nucleare.

Este pentru prima dată când un președinte american și un lider nord-coreean se întâlnesc. Cei doi au dat mâna, au purtat discuții și au luat masa însoțiți de consilieri. Acesta reprezintă o schimbare remarcabilă pentru cei doi, care numai anul trecut au fost implicați în amenințări furioase.

Summit-ul sa axat pe dezarmarea nucleară și pe reducerea tensiunilor. Acordul prevede că cele două țări vor coopera pentru „noi relații”, în timp ce SUA ar oferi „garanții de securitate” Coreei de Nord.

Cu privire la armele nucleare, Kim Jong-un „și-a reafirmat angajamentul ferm și neclintit de a finaliza denuclearizarea peninsulei coreene”. Anunțând acordul reporterilor, Trump a spus că liderul de la Phenian a fost de acord cu denuclearizarea „verificată” – o cerere importantă din partea SUA înainte de summit. Președintele american a mai spus că a ridicat problema drepturilor omului cu Kim Jong-un, care conduce un regim totalitar cu tabere extreme de cenzură și forță de muncă forțată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri