Caută
Close this search box.

Surpriză de proporții: Real Madrid ”fură” antrenorul de la națională

Aflată în căutare de antrenor în urma șocului provocat de demisia total neașteptată a lui Zinedine Zidane, marea campioană a Europei, Real Madrid, a anunțat cu foarte puțin timp în urmă cine îi va lua locul celebrului ”Zizou”.

Iar surpriza este totală. E vorba de nimeni altul decât actualul antrenor al naționalei Spaniei, Julen Lopetegui, 51 de ani (va împlini 52 pe 28 august). Dar echipa iberică intră în câteva zile în focul ”mondialelor” din Rusia, iar Lopetegui, fost portar, va trebui să încheie campania Campionatului Lumii, după care va ”ateriza” exact pe Santiago Bernabeu, pentru a prelua conducerea ”Reginei” Ligii Campionilor.

Anunțul, destul de sec, a fost publicat marți după-amiază pe site-ul oficial al ”extratereștrilor : „Real Madrid anunţă că Julen Lopetegui va fi antrenorul primei echipe în următoarele trei sezoane”.

Lopetegui este basc și s-a născut în micuțul orășel Asteasu (1.600 de locuitori) din provincia Gipuzkoa a Țării Bascilor. A apărat poarta Barcelonei timp de 3 sezoane (în care însă a prins doar 5 meciuri), iar între buturile viitoarei sale echipe a stat … un singur meci, înainte de 1991. Ca antrenor, Lopetegui nu a avut cine știe ce nume sonore până să preia naționala Spaniei, în 2016. El a condus tehnic formațiile Rayo Vallecano, Real Madrid B (2008-2009), precum și naționalele de juniori și tineret ale Spaniei, Under 19, Under 20, sau Under 21, pentru ca apoi să ”prindă” și doi ani la FC Porto (2014-2016), înainte de marele pas la selecționata de seniori a Spaniei. (foto laliganews.co.uk)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri