Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, atacă ziariştii pentru că, zice el, ar cheamă la nesupunere civică, fără să ofere însă vreun exemplu, dar şi Comisia Europeană –  fiindcă „a bătut monedă” pe MCV.

Tăriceanu a declarat că, după decizia Curţii Constituţionale referitoare la revocarea Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA, a observat anumite „declaraţii fulminante sau furibunde din partea unora şi altora, a unor ziarişti care cheamă la nesupunere civică„.

„Nu am cum să ghicesc intenţiile preşedintelui. Ce remarc însă în această săptămână după decizia CCR, am văzut o serie de declaraţii fulminante sau furibunde din partea unora şi altora, a unor ziarişti care cheamă la nesupunere civică. Dezbaterea s-a dus în zona politică, ceea ce e anormal, pentru că aici nu e o chestiune de alegere. Nu e o problemă politică, ci una juridică şi de legalitate, de respectare a Constituţiei şi a legilor în vigoare. Cred că aceasta e abordarea corectă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena3, citat de Mediafax.

Tăriceanu nu a dat însă nicun exeplu de ziarist care cheamă la nesupunere civică.

Tăriceanu a mai declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu are alternativă după decizia Curţii Constituţionale. „E o mică criză constituţională care trebuie depăşită din multe motive. În primul rând, preşedintele e preocupat ca şi noi că România trebuie să preia preşedinţia Consiliului UE în 2019. Nu putem intra cu o criză în 2019. Trebuie să degajăm terenul şi chestiunea aceasta s-o lăsăm pentru trecut„, a spus preşedintele Senatului.

Atac frontal la Comisia Europeană

Tăriceanu spune şi că există un nivel de inconfort la nivelul Comisiei Europene pentru că „s-a bătut monedă” pe MCV şi „după 11 ani iese la suprafaţă un putregai imens”.

„Chiar am avut o întâlnire importantă acum două săptămâni cu o delegaţie ALDE Europa. Când au auzit de protocoale, atunci s-au îngrozit. Nu ştiu dacă aţi observat că din partea Comisiei Europene nu există nimic. Am să vă spun ce cred eu. Eu îmi respect relaţiile, prietenii, cunoştinţele, preşedintele Comisiei am colaborat cu el când eram în Luxembourg. La nivelul Comisiei există un nivel de inconfort pentru că s-a bătut monedă pe acest MCV. După 11 ani iese la suprafaţă un putegrai imens. Ce să facă în momentul acesta Comisia? Cred că e o situaţie deloc confortabilă pentru Comisie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena3.

115 Vizualizări

2 COMENTARII

  1. tipic sobolanului (rozaliu) incoltit si impins spre cutia cu sarme de otel, incearca sa muste pe oricine si orice, isi joaca ultima sansa…Daca celalalt animal inferior, malai-mare o demite pe Kovesi, banda lui taratzeanu prinde din nou aripi, ramane de vazut ce se va intampla…Totusi, acest taratzeanu a participat la toate marile si micile talharii, devalizari si vanzari de tara, dint toti acesti ultimi 29 de ani, este aproape imposibil sa nu fie pus la racoare, pentru cativa ani… ///
    „nesupunere civica”, revolutie, etc., nu mai trebuie sa insemne drapele fluturate, lupte de strada,etc., ci Justitie si Justitie sociala, adica toti criminalii politici pusi in inchisori( pe minim 10 ani), confiscarea integrala a averilor lor si colaterale, iar Justitie sociala nu trebuie sa insemne egalitate in toate, ci trebuie sa aduca OPORTUNITATE EGALA pentru absolut toata populatia, iar aceast nu se poate obtine decat printr-o proprietate permanent aducatoare de un minim venit, alte tari au ajuns la acest rezultat, insa pe alte cai, care nu pot insa garanta stabilitatea in caz de criza majora, Romania poate face acest pas, in aceasta directie…
    Este adevarat ca -la acest moment- nu este chair usor sa infaptuiesti acest lucru, marii criminali( amintit mai sus) s-au grabit sa distruga si sa vanda tot, insa cu bunavointa se pot face lucruri mari, in primul rand trebuie sa fie asigurata stabilitatea politica, iar la intregul context romanesc( cam dintotdeauna, insa mult mai stresant la zi) Solutia este intoarcerea la Monarhie insa numai cu aport Englez, cea ce va permite din prima zi un salt in bunastarea generala, si va garanta integritatea granitelor, la costuri minime…
    iar pentru cei care s-au saturat de Romania si vor cu orice pret sa plece, aceasta le va da oportunitatea sa plece si sa munceasca in cele mai bune tari(Canada, USA, Australia, Noua Zeelenda, Bermuda, etc.) nu ca sclavi ci ca cetateni proveniti din aceiasi mare familie,, iar intre timp( cateva luni) dezvoltarea rapida a Romaniei, ii va adduce inapoi, pentru ca in aceasta noua formula, Romania va deveni o Mecca economica chiar si pentru cetateni din tarile de prima mana…Garantat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 5 =