Caută
Close this search box.

Tăriceanu, întâlnire incomodă cu Timmermans: Discuții despre justiția din România și respectarea statului de drept

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului României, se întâlnește azi, la Bruxelles, cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

Discuțiile vor fi legate legate de justiţie, respectarea statului de drept în România şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

În mai multe rânduri, Tăriceanu a criticat dur Bruxelles-ul, care n-ar înțelege reforma inițiată de PSD/ALDE în justiția din România.

Potrivit unui comunicat de presă, preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu va avea joi, la Bruxelles, o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Discuţiile celor doi oficiali vor viza respectarea în România a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi a raporturilor instituţionale caracteristice statului de drept”, se arată înntr-un, citat de News.ro.

De asemenea, pe agenda discuţiilor va fi şi stadiul monitorizării justiţiei din România de către Comisia Europeană prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare precum şi alte teme de interes bilateral vizând Uniunea Europeană.

Cea de-a de-a doua misiune de evaluare din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) din anul 2018 a avut loc în perioada 25 – 25 iunie, reprezentanţii Comisiei Europene având întâlniri cu reprezentanţii instituţiilor implicate în îndeplinirea obiectivelor MCV.

”Mi-a amintit de comunism şi de vizitele secretarului de partid”

La începutul lui martie, Tăriceanu scria pe pagina sa de Facebook: „Am urmărit cu multă atenţie reacţiile care au urmat vizitei în România a prim-vicepreşedintelui CE, Frans Timmermans. Au fost două tipuri de reacţii în spaţiul public. Primul tip de reacţie – pe care am văzut-o la politicienii români care şi-au făcut un obicei în a-şi critica propria ţară – mi-a amintit de comunism şi de vizitele secretarului de partid. Cu mânie proletară au înfierat România, au vorbit despre activarea articolului 7 pentru nerespectarea statului de drept, deşi chiar Frans Timmermans a precizat clar că nu se are în vedere un asemenea pas. În comunism, aceşti oameni mărunţi s-ar fi plecat în faţa secretarului de partid; unii au şi făcut-o, fiind slujitori mărunţi ai sistemului represiv, iar acum doar şi-au schimbat stăpânii“….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri