Caută
Close this search box.

Tăriceanu: Să învingem decizia CCR cu un referendum? Referendumurile, caracteristice regimurilor totalitare

tăriceanu

Organizarea unui referendum în urma deciziei Curţii Contituţionale este „o instigare la nerespectarea Constituţiei şi a deciziilor Curţii”, a declarat la Digi24 preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

tăriceanu

„Nu se poate aşa ceva”, a spus Tăriceanu referindu-se la faptul că nu se pot schimba prin referendum decizii sau prevederi constituţionale care nu convin.

„În ultima perioadă, pot spune cu regret că văd o serie de elucubraţii din partea PNL. Aici avem plângerea penală împotriva premierului. Acum e o instigare la nerespectarea Constituţiei şi a deciziilor Curţii.

Tăriceanu: Prin legile justiţiei s-a reuşit scoaterea politicului din sfera justiţiei

Ce să facem, să învingem decizia CCR cu un referendum? Cam aşa aş putea să traduc: haideţi să nu mai fim democraţie parlamentară, ci să trecem la democraţie referandară… nu se poate aşa ceva.

Referendumurile sunt caracteristice regimurilor totalitare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Referitor la statele democratice care îşi consultă cetăţenii regulat, şeful Senatului a afirmat că unele sunt derizorii şi că nu aceasta e modalitatea.

„Nu cred că aceasta este modalitatea, adică dacă nu ne convine o decizie, o prevedere constituţională care nu ne convine şi care trebuie aplicată atunci încercăm să schimbăm”, a mai declarat Tăriceanu.

Un răspuns

  1. Tin sa-l contrazic pe domnul Tariceanu, referendumul este caracteristic democratiei, iar democratie inseamna ca puterea e in mainile poporului. Am avut un referendum cu maxim 300 de parlamentari si parlament unicameral, si o decizie a CCR de a pune in apilcare acel referendum, pe care PARLAMENTUL nu l-a pus in aplicare nici in ziua de azi. Din acel parlament a facut parte si domnul Tariceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri