Caută
Close this search box.

TIFF: Filmul Moștenitoarele, despre eliberarea sexuală, a luat trofeul VIDEO

Filmul din Paraguay „Moştenitoarele”, regizat de Marcelo Martinessi, a câştigat, sâmbătă, Trofeul Transilvania al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), premiul fiind decernat de soprana Angela Gheorghiu în cadrul galei de închidere desfăşurată la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.

Filmul premiat este despre eliberare sexuală într-o societate conservatoare condusă din umbră de femeile mature ale înaltei societăți. Pelicula spune povestea unor  moştenitoare ale unor familii înstărite din Asunción, Paraguay, care sunt împreună de peste trei decenii. Dar starea lor financiară e tot mai precară şi în curând încep să-şi vândă din lucruri. Şi când datoriile fac ca una dintre ele să fie închisă pentru fraudă, cealaltă este forţată să o ia de la capăt. Numai că întâlnește o femeie care îi schimbă viața cu totul și îi eliberează energii nebănuite.

Marcelo Martinessi a impresionat juriul prin excepționala rigoare, prin ritmul captivant impus în narațiunea filmului, câștigând într-o competiție în care alte 11 filme foarte bune au făcut algerea juriului foarte dificilă, au anunţat organizatorii.

„Aş vrea să împart acest premiu cu echipa mea, pentru că noi, regizorii, stăm pe platouri şapte săptămâni şi uneori nu ştim ce să facem. Ei sunt acolo să te susţină, să te ajute să mergi pe drumul pe care le-ai spus că vei merge”, a spus cineastul la primirea premiului.

Trofeul a fost înmânat de către soprana Angela Gheorghiu. „Acum 28 de ani, debutam în operă, în ‘La Boheme’ pe aceeaşi scenă”, a amintit ea.

Foto: Nicu Cherciu, TIFF

Actriţa Fanny Ardant, care a primit trofeul festivalului pentru întreaga carieră, a vorbit despre ce înseamnă pentru ea distincţia. „În tinereţe, credeam că a fi actriţă înseamnă doar plăcerea de a fi pe scenă. Apoi am înţeles că viaţa de actriţă înseamnă trecerea de a întuneric la lumină, de la frig la căldură, de la spatele întors la mâinile întinse (…) Vă mulţumesc că, prin acest premiu, mi-aţi dat lumină, căldură şi mi-aţi întins mâinile”, a spus Ardant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri