Caută
Close this search box.

Tricoul lui Messi pătat cu sânge și ”terorismul în fotbal”

Fapt fără precedent : Federaţia Israeliană de Fotbal a anunţat că a depus o plângere la FIFA (forul mondial al sportului-rege) împotriva federaţiei palestiniene, după ce s-a anulat meciul Israel-Argentina, programat în vedera pregătirii foștilor campioni mondiali din America de Sud pentru apropiatul turneu final al CM din Rusia. Iată și motivarea:

„Avem de-a face cu un act de terorism fotbalistic din partea federaţiei palestiniene de fotbal şi a preşedintelui său. Nu mai este vorba doar de încă un discurs în faţa congresului (FIFA) sau de încă o propunere pe agendă, ci de ameninţări împotriva fotbaliştilor care vin în Israel”, a afirmat în faţa presei vicepreşedintele federaţiei israeliene, Rotem Kamer.

„Se spune lumii arabe să ardă tricoul lui Messi, sunt ameninţate familiile fotbaliştilor argentinieni”, a adăugat Kamer, fără să menţioneze exact cine a venit cu astfel de ameninţări. Cel la care s-a referit Kamer ar putea fi chiar preşedintele federaţiei palestiniene, Jibril Rajoub, care a cerut ca tricoul lui Lionel Messi să fie ars dacă jucătorul ar evolua în meciul de pregătire ce era planificat pentru weekend-ul anterior. El nu pare însă să fi proferat ameninţări împotriva jucătorilor sau a familiilor lor.

„Considerăm că a fost trecută o linie roşie şi nu putem accepta asta”, a mai declarat Kamer.

Meciul de pregătire în vederea Cupei Mondiale din Rusia pe care selecţionata Argentinei urma să-l dispute în compania Israelului, la Ierusalim, a fost anulat la presiunea palestinienilor, care i-au cerut lui Lionel Messi să nu participe, temându-se de o redresare politică a statului evreu, informează AFP. Neașteptata decizie a venit imediat după un miting amplu organizat în faţa terenului de antrenament al selecţionatei argentiniene, la Barcelona, unde militanţi palestinieni au desfăşurat un tricou al selecţionatei Argentinei, pătat cu vopsea roşie care imita sângele, avertizându-i pe coechipierii lui Leo Messi să nu dispute partida cu Israelul.

Partida Israel – Argentina trebuia să fie ultima de pregătire a argentinienilor înaintea turneului final al Campionatului Mondial 2018, unde naţionala celebrului Messi  va debuta pe 16 iunie, împotriva Islandei, în Grupa D a competiţiei, grupă din care mai fac parte Croaţia şi Nigeria. (foto goal.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri