Caută
Close this search box.

Ziaristul Grigore Cartianu, lovit de un senator PSD

Mașina unui senator a lovit un alt autoturism în care se afla jurnalistul Grigore Cartianu. Accidentul s-a produs Bălcești, în județul Gorj, potrivit EVZ.ro

Politicianul este senatorul PSD Florin Cârciumaru. Acesta a lovit din spate mașina în care se afla jurnalistul Grigore Cartianu.

Acesta era însoțit în mașină de un alt jurnalist, Laurențiu Ciocăzanu.

Se pare că jurnalistul a frânat brusc, după ce în fața sa au apărut niște păsări. Din spate, a venit mașina condusă de senatorul Cârciumaru.

Din fericire, cei trei sunt în afara oricărui pericol, incidentul fiind înregistrat ca tamponare.

DESPRE ACCIDENTUL DE IERI

E adevărat, ieri am trecut prin șocul unui accident rutier.

Plecasem de la Brădiceni spre București la ora 14.00, cu gândul de a ajunge la protestul din Piața Victoriei. La volan, camaradul Laurentiu Ciocazanu, un driver prudent și echilibrat.

Am trecut de Târgu-Jiu, iar pe la 15.00 ne apropiam de ieșirea din Gorj și de intrarea în Vâlcea. Ațipisem. Un șoc puternic, însoțit de un zgomot surd, m-a trezit din toropeală. Am primit lovitura în spate, am simțit-o pe șira spinării.

Era clar: accident! Am văzut, prin parbriz, un cârd de 7-8 pui de pasăre la câțiva metri în fața mașinii. Traversau tacticos, fără a părea speriați. Cunosc bine păsăretul domestic: nu erau nici boboci de rață sau de gâscă, nici pui de găină, de curcă sau de bibilică. Era un păsăret sălbatic, probabil pui de mierlă.

Laurențiu i-a ocolit cu grijă, a mai rulat vreo 50 de metri și a găsit un loc să tragă pe dreapta. Am coborât din mașină – eu prin dreapta, Laurențiu prin stânga. Ne-am uitat la spatele mașinii (un Mercedes Vito achiziționat recent, dar vechi de 15 ani): era șifonat serios, iar plăcuța cu numărul de înmatriculare lipsea.

Ne-am întors la locul accidentului. Laurențiu a recuperat numărul, iar eu m-am uitat la mașina care ne lovise din spate. Era O Skoda Octavia (veche și ea de 10 ani, aveam să aflu), cu „botul” avariat mult mai rău.

Șoferul mașinii, mai speriat decât noi, era pe marginea drumului, sub un copac. Vorbea la telefon cu cineva de la poliție.

Când ne-am apropiat, l-am recunoscut imediat: era Florin Cârciumaru, primar al Târgu-Jiului timp de 17 ani (2000-2017), de anul trecut senator PSD!

Nu am sărit la bătaie, cum e obiceiul românesc în asemenea situații. Ne-am salutat, am glumit amar, i-am pozat pe cei doi șoferi într-o atitudine amicală.

Ne-am bucurat, totuși, că nimeni nu a fost rănit.

Au venit doi polițiști de la Novaci, din apropiere. Unul dintre ei le-a pus fiola celor doi șoferi: alcoolemie zero. Au întocmit procesul-verbal, necontestat de nimeni.

Concluzia: Laurențiu a vrut să depășească regulamentar o mașină care încetinise până la oprire, dar a frânat brusc când a văzut cârdul de păsări de pe carosabil. Senatorul Cârciumaru ne-a izbit din spate, din două motive: nu respectase distanța de prevenție și n-a fost atent la manevra mașinii din față.

Polițiștii i-au dat avertisment și trei puncte de penalizare.

Mașina senatorului (care pierduse mult lichid din radiator) a fost transportată la Tg. Jiu cu o platformă.

Senatorul Cârciumaru a urcat în mașina noastră și am plecat împreună spre București, unde am ajuns pe la 20.00.

Cum între timp m-a sunat producătoarea emisiunii lui Rareș Bogdan și am confirmat că la 21.00 voi fi în studio, n-am mai ajuns la protestul din Piața Victoriei, unde țineam neapărat să fiu prezent. Nu-i nimic, data viitoare! Adică miercuri.

Astăzi băgăm mașina la reparații, pentru că are spatele șifonat destul de rău.

În urma acestei întâmplări, mi-am adus aminte de accidentul pe care, tot cu Laurențiu la volan, l-am avut în octombrie 2015, pe autostradă, la intrarea în Bruxelles (atunci cu un VW Golf). Ne-a lovit din spate un TIR al cărui șofer, Alexandr Popov, avea 27 de ani și era belgian de origine rusă (se născuse în enclava Kaliningrad).

Alăturând cele două accidente, dar nefiind un adept al teoriei conspirației, mi-am permis o glumă de față cu Cârciumaru: asta e, rușii și PSD-iștii ne lovesc pe la spate! A scris Cartianu pe facebook

Fota Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri