Caută
Close this search box.

#MeToo: Harvey Weinstein, pus sub acuzare în al treilea dosar de agresiune sexuală

Dosarul infracţional deschis pe numele lui Harvey Weinstein a devenit şi mai consistent luni, după ce renumitul producător de film, considerat un catalizator al mişcării #MeToo, a fost pus oficial sub acuzare pentru agresarea sexuală a trei femei diferite, informează AFP.

Procurorul din Manhattan, Cyrus Vance, a anunţat că Harvey Weinstein, deja pus sub acuzare la sfârşitul lunii mai pentru un viol prezumtiv comis în 2014 şi o felaţie forţată din 2004, face de acum înainte subiectul unei noi puneri sub acuzare, formulată pentru „un act sexual forţat”, ce ar fi fost comis asupra unei femei pe 10 iulie 2006, scrie Agerpres.

Această nouă agresiune a generat trei noi capete de acuzare, care se pedepsesc cu cel puţin 10 ani de închisoare şi, în cel mai grav caz, cu închisoarea pe viaţă, a precizat procurorul american într-un comunicat.

El nu a oferit presei niciun detaliu despre identitatea celei de-a treia victime prezumtive.

Procurorul newyorkez a precizat că întregul dosar reprezintă rezultatul „curajului extraordinar al victimelor care au rupt tăcerea” şi le-a îndemnat pe celelalte victime ale producătorului de film să vorbească public despre acţiunile acestuia.

După prima sa punere sub acuzare de la sfârşitul lunii mai, Harvey Weinstein, în vârstă de 66 de ani, a pledat nevinovat.

Câştigător al mai multor premii Oscar şi considerat vreme îndelungată unul dintre cei mai talentaţi producători de la Hollywood, Harvey Weinstein, prezentat în cadrul acestui proces drept unul dintre cei mai periculoşi prădători sexuali pe care i-a avut America modernă, a fost eliberat din arestul Poliţiei newyorkeze contra unei cauţiuni de 1 milion de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri