Caută
Close this search box.

CM 2018. Neymar se trezește, Seleção continuă drumul spre trofeu

Seleção, așa este poreclită naționala Braziliei, de 5 ori campioană mondială, nr.1 într-un clasament all-time al selecționatelor Lumii. Ei bine, Seleção își continuă drumul spre a șasea Cupă Mondială în Rusia. Brazilia a învins elegant, cu finețe și pe alocuri chiar spectaculor o națională a Mexicului deloc comodă, care tocmai învinsese în grupe campioana mondială en-titre, Germania.

A fost Brazilia – Mexic 2-0 (0-0), autorii golurilor fiind vedeta PSG-ului Neymar (în min. 51) și Roberto Firmino (min. 88, minge venită de la același Neymar).

Victorie clară, indiscutabilă, a unei echipe solide, care nu are alt obiectiv, la un turneu final, decât cucerirea titlului mondial. Seleção pare să aibă (mult) mai multe argumente acum, în 2018, decât în urmă cu 4 ani, pe terenurile proprii din Țara Cafelei, când Neymar – precum Pele în 1966, la World Cup din Anglia – a fost grosolan faultat și scos din competiție (Pele de către bulgari, în grupe, iar Neymar în meciul cu Columbia, din sferturi de finală).

Sigur, așa cum e la modă acum, se vor găsi mulți ”specialiști” care vor lovi din nou în Brazilia, așa cum au făcut-o, cu sau fără motive, și cu Argentina sau Messi. E o adevărată voluptate a unora de a-și da importanță cu fraze ridicole gen ”Messi e 0”, ”Argentina e varză”, ”Brazilia nu arată nimic”, ”Sud-americanii sunt răsuflați” și altele asemenea. Da, desigur, au multe probleme sud-americanii, dar jocul lor e mereu la nivel înalt, iar dacă pierd, o fac pentru că așa e regula jocului, cineva trebuie să piardă…

Ce-ar trebui să spunem acum de Germania, Spania sau chiar Italia, care nici măcar nu s-a calificat ? Că nu mai au fotbal ? Că sunt ”varză”? Dar cum Dumnezeu îngăduie multă ignoranță și fudulie pe lumea aceasta, să ignorăm și noi, pentru că așa e normal și creștinește: ignorantul, până nu-i fudul …

Brazilia merge, ca și Uruguay-ul, în sferturi de finală. Gluma se îngroașă de-acum. Urmașii lui Pele nu par deloc să se joace de-a fotbalul. Ei chiar joacă fotbal. (foto si.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri