Caută
Close this search box.

Acord compromis: Austria este pregătită să-și „protejeze” granițele

austria

Guvernul austriac a declarat marți că este „gata să ia măsuri pentru a proteja“ frontierele sale, după restricțiile privind intrarea migranților anunțate de către vecinul său, Germania, ca parte a acordului politic pentru a rezolva criza guvernamentală din Berlin, relatează AFP.

Dacă acordul este validat de guvernul german, „vom fi obligați să luăm măsuri pentru a evita dezavantajele pentru Austria și populația sa”, declară guvernul austriac într-o declarație. El spune că este „gata să ia măsuri pentru a proteja granițele noastre sudice în special”, cele cu Italia și Slovenia.

Printre propunerile făcute de cancelarul german Angela Merkel ministrul său de Interne rebel, Horst Seehofer, figurează proiectul de a reprima spre Austria solicitanții de azil care sosesc în Germania, care nu pot fi returnați în țara lor de intrare în UE. Prin urmare, Austria indică faptul că este pregătită să ia măsuri similare și să returneze solicitanții de azil la granițele sale de sud, cu riscul unui efect de domino în Europa. „Ne așteptăm acum la o clarificare rapidă a poziției germane la nivel federal,“ declarația semnată de cancelarul conservator Sebastian Kurz și aliații săi de extrema dreapta (FPÖ), Vice-cancelarul Heinz-Christian Strache și ministrul Interiorul lui Herbert Kickl. „Considerațiile germane dovedesc din nou importanța unei protecții europene comune a frontierelor externe”, concluzionează guvernul austriac.

Sebastian Kurz urmează să prezinte, marți, în fața Parlamentului European, la Strasbourg, prioritățile președinției rotative a UE pe care și-a asumat-o Austria de duminică timp de șase luni. Migrația se află în fruntea agendei austriece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri