Caută
Close this search box.

CM 2018. Cumplita loterie a penalty-urilor: Anglia merge cu uriașe emoții în sferturi

Ultimul meci al optimilor de finală a început cu o dominare accentuată a engelizilor lui Harry Kane. Încet-încet, însă, Radamel Falcao și colegii săi au început să iasă spre poarta briutanică, amenințând-o inițial mai palid, apoi ceva mai intens, pe măsură ce columbienii realizau că năbădăioșii tineri englezi nu sunt, totuși, niște extraterești.

Un singur șut pe spațiul porții, pentru ambele formații, iată dovada unui meci nu tocmai spectaculos, în care toată lumea a dezamăgit, mai ales englezii cei atât de mult lăudați până la acest meci.

Prima repriză se încheie într-un anonimat neașteptat, cu faze destul de rapide, dar sterile, la ambele porți, prrecum și cu mulți nervi și clinch-uri între englezi și columbieni. radamel Falcao- aproape nimic în prima parte, ca și în restul joculu, exceptînd isteriile mult peste nivelul normal …

Nervozitatea exagerată a columbienilor a dus la acel penalty destul de controversat din min.55, când impetuosul Harry Kane a fost jenat și împins cîteva secunde bune, în careul columbian pare să fie unul din cele mai nervoase meciuri ale acestui Mondial, pentru că până și penalty-ul se exectă după parlamentări de 7-8 minute. Același Harry Kane înscrie pe mijlocul porții și duce Anglia, cu un pas, în sferturile de finală, contra Suediei, un adversar nu foarte dificil, care ar putea propulsa selecționata Albionului în semifinale.

Cu acest gol, Harry Kane a ajuns la 6 goluri ”mondiale” pentru Anglia, depășindu-l pe celebrul Sir Geoff Hurst (în vârstă de 76 de ani acum), care a marcat 5 goluri, din care 3 în marea finală din 1966 cu Germania Federală (RFG), 4-2, și unul contra României, la Guadalajara, în Grupa de foc din care mai făceau parte Brazilia și Cehoslovacia (Anglia-România 1-0).

Mulți foarte mulți nervi în continuare, mult mai mulți decât fotbalul de pe teren. De remarcat numeroasele pase greșite și scăpări ale balonului la columbieni, care s-au dovedit a fi o echipă fantezistă și destul de modestă tehnic. Cea mai mare ocazie a meciului i-a aparținut lui Juan Cuadrado, în min.81, care a șutat ca la rugby, singur, de la mică distanță de poarta engleză, pe dreapta. dar a fost situație total izolată. A fost un semn al finalului dramatic al primelor 90 de minute!

Incredibil, dar, tocmai când Anglia era gata să închidă meciul, naivitatea acestei totuși prea ttinere (încă) echipe a Albionului a făcut ca urmașii lui Bobby Charlton să nu poată ține de scor în ultimel secunde ale prelungirilor și …  Yerri Mina (”Mina de aur” a Columbiei), fundașul uriaș de 1,95 m al Barcelonei, a înscris cu capul, când toată lumea aștepta fluierul de fina și calificarea Angliei!

Mai departe, jocul stereotip al englezilor nu face decât să accentueze haosul de pe teren și, foarte repede, echipele încep să joace ca să treacă timpuș și să ajungă la … penalty-uri, o ”tactică” deloc optimistă și sigură în astfel de situații.

Se ajunge din nou la teribila loterie a loviturilor de departajare. Scor general Anglia-Columbia 1-1 (0-0, 1-1) după prelungiri.

Priml execută Radamel Falcao și înscrie puternic pe centrul porții, 1-0 Columbia. Vine Harry Kane, gol clar la colț, 1-1. Apoi Cuadrado 2-1. Rashford 2-2. Muriel 3-2 Columbia, cu fentă superbă. Henderson, căpitanul lui Liverpool ratează !!! Uribe trimite în bara transversală ! E tot 3-2 Columbia. Trippil egalează, 3-3. Bacca ratează din nou, Pickford apără. Eric  Dyer …  gooooooooooooooool, 4-3 Anglia și britanicii merg în sferturi. Victorie fără glorie !

(foto banburysound.co.uk)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri