Caută
Close this search box.

CM 2018. Invincibila Elveție, eliminată de ”vikingi”. Brazilia-Suedia în sferturi

După faza grupelor, naționala Elveției venea în forță ca una din favoritele acestui turneu final. Înaintea meciului, echipa din Țara Cantoanelor suferise o singură înfrângere în ultimele 24 de dispute, ceea ce îi oferise o anume aură de invincibilitate pe care nici brazilienii lui Neymar nu reușiseră să o destrame.

Totuși, elvețienii au fost, finalmente, puși la colț de mai modesta, dar mai decisa și mai echilbrata selecționată a Suediei. Care Suedie eliminase în preliminarii, în mod cu totul neașteptat, cvadrupla campioană mondială Italia.

Pentru prima dată după celebrul, pentru noi, turneu final din 1994 (când a învins România lui Hagi și a ”Generației de Aur” în sferturi de finală, după prelungiri), Suedia urcă în antepenultima etapă a unui Campionat Mondial. Echipa nordică a fost vicecampioană mondială în 1958, la ea acasă, precum și semifinalistă în ediția 1994 a CM. De remarcat că Elveția nu a putut câștiga niciodată un meci eliminatoriu la un turneu final de Campionat Mondial. Marți ar fi putut să o facă, dar adominat steril și neconvingător, imitând cumva stilul Spaniei, cu acea ”tiki-taka” deja depășită și cu nenumărate pase sterile de-a latul terenului.

Elveția a dominat, așadar, atât înainte, cât și după primirea golului (autor Emil Forsberg în min.66), însă Zeița Fortuna a fost cu totul de partea ”vikingilor” îmbrăcați în tricouri galbene. Ei ar fi trebuit să învingă cu 2-0, dacă Olsson, scăpat singur, nu ar fi fost faultat la marginea careului de Lang. În sferturi de finală Suedia va juca în compania învingătoarei dintre Anglia și Columbia. (foto Google)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri