Caută
Close this search box.

Orfelinatele din Coreea de Nord, păzite de gardieni. De ce a dat Kim Jong-un ordinul

Autoritățile nord-coreene au instituit puncte de control la orfelinatele și școlile din întreaga țară, astfel că sunt verificate identitățile tuturor care pătrund în aceste instituții.

Potrivit unor surse, Phenianul a decis să ia măsuri din cauza dispariției frecvente a orfanilor la granița cu China.

Surse au declarat pentru NK News că autoritățile centrale au deschis o anchetă și iau măsuri în ceea ce privește orfanii care rătăcesc pe străzi și prin piețe. Astfel, cei care nu au un adăpost sunt dați în grija orfelinatelor. În unele cazuri, viața în aceste locuri este foarte dificilă, motiv pentru care tinerii nord-coreeni aleg să fugă. Prin instalarea de gardieni la porțile orfelinatelor, copiilor le va fi mai greu să plece fără voie.

Totodată, Phenianul are ca prioritate asigurarea de alimente și electricitate orfelinatelor, cât și accesul la educație, dar și tratament medical.

În regiunile de la granița cu China, dispar copii tot timpul, mai relatează Daily NK. Cu ajutorul dezertorilor, ei ajung în China și chiar în Coreea de Sud.

La sfârșitul lunii noiembrie, același portal relata că autoritățile au început colectarea orfanilor din piețe, stații de tren și de pe drumuri, pe care i-au trimis într-un fost lagăr, convertit în orfelinat.

„De la înființarea Orfelinatului Tongrim, numărul copiilor orfani și a celor care locuiesc pe străzi a scăzut semnificativ. Copiii care obișnuiau să se îngrămădească în jurul restaurantelor au fost și ei adunați și trimiși la orfelinat”, preciza o sursa.

Cu toate acestea, scopul nu ar fi fost acela de a-i ajuta, ci de a-i pune la muncă.

„Autoritățile n-au stabilit niciun fel de program educațional pentru sutele de copii care sunt ținuți acolo. În schimb, ei sunt supuși muncii la câmp. Autoritățile centrale au adoptat chiar o lege prin care rezidenții din regiune sunt forțați să susțină orfelinatul, prin anumite impozite introduse. Rezidenții trebuie să asigure cereale, haine și alte obiecte orfanilor”, potrivit sursei.

Anterior, Lagărul de la Tongrim a fost folosit pentru „reeducarea” cetățenilor acuzați de comportament inadecvat. Deținuții ar fi fost bătuți și obiligați să muncească în condiții foarte grele, fiind totodată privați de hrană. Din cauza sancțiunilor comunității internaționale, Coreea de Nord a încercat să ascundă existența acestor lagăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri