Caută
Close this search box.

Dragnea a modificat Codul penal «ca să nu plece ca prostul din această viață». Iohannis vrea ca el să fie anihilat, spune liderul PSD

Liviu Dragnea, liderul PSD, continuă să nege faptul că modificările aduse Codului Penal ar fi vizat direct dosarul său.

Liderul PSD a afirmat, după adoptarea modificărilor Codului penal în Camera Deputaţilor, că şi-a asumat din campania electorală modificarea legislaţiei penale şi că ar fi ştiut ce îl „aşteaptă„.

Dragnea susţine însă că nu crede că va „scăpa”, dar nu vrea să plece „ca prostul din această viață și din această funcție”, ci dorește să lase în urmă „o țară mai bună”.

Eu nu vreau să plec ca prostul din această viață și din această funcție. Duc această lupta până când fiecare român o să știe că poate avea încredere în justiție”, a spus Liviu Dragnea, la puțin timp după ce Camera Deputaților a votat proiectul PSD/ALDE privind modificarea Codului Penal.

Nu cred că o să scap”, dar vreau „să știu că am lăsat, împreună cu colegii mei, pe care îi felicit că rezistă la presiuni, o țară mai bună. Asta e obiectivul nostru. Eu cred că Dumnezeu ne va ajuta”, a susținut Dragnea, citat de HotNews.

„În ce privește persoana mea, decizia luată acum un an și jumătate de Iohannis și un grup restrâns de oameni cu puteri oculte a fost că, indiferent cum va fi, eu să fiu anihilat. Mâine pot să îmi facă două mii de dosare”, a continuat acesta, afirmând că acest grup de oameni „își joacă destinul”, respectiv „pierderea unei puteri inimaginabile, oculte, nelegitime”.

Dragnea a afirmat că modificările promovate prin noul Cod Penal au ca scop să nu mai permită ca „mii de oameni nevinovați să tremure până află sentința și să nu știe dacă rămân în libertate”.

Chestionat de o ziaristă cum comentează zvonurile potrivit cărora a încercat să își negocieze soluția în dosarul Teleorman prin negocieri subterane, Liviu Dragnea i-a cerut să meargă la Parchetul General și să spună de unde are astfel de informații.

M-am săturat de prostiile astea, cu cine să negociez de la statul paralel, cu Pahonțu? Noi nu știm să negociem, că nu știm cu cine”, a reacționat șeful PSD.

Dragnea pare din ce în ce mai iritat de întrebările ziariştilor

Întrebat dacă nici redefinirea noțiunilor de abuz în serviciu și de grup infracțional organizat nu îi este dedicată, Dragnea a răspuns: „Eu nu cred că scap de acuzații”.

Întrebat cum comentează criticile DNA şi ale Parchetului General cu privire la modificarea Codurilor penale, liderul PSD a replicat, conform News.ro:

“Este momentul să răspund şi la aceste critici, doar că e momentul să le citesc cu atenţie. Parlamentul are nişte atribuţii foarte serioase în arhitectura statului român, şi anume atributul fundamental al legiferării. Aceste amendamente care au fost introduse, care au fost aprobate in Codul penal, în Codul de procedură penală, în legile justiţiei, după ce se aprobă aici trec prin filtru constituţional. O să treacă sigur şi prin retrimiterea de către preşedinte la Parlament. Până la urmă, noi suntem in situaţia în care Parlamentul este ameninţat din toate părţile, este presat din toate părţile să voteze într-un fel sau altul sau să nu voteze într-un fel sau altul. Când Parlamenul sau altcineva a făcut presiuni asupra unei alte instituţii să nu adopte o decizie într-un fel sau altul?”

Dragnea nervos: Vă să faceţi o plângere la Parchetul General

Întrebat dacă informaţiile potrivit cărora modificările Codului penal au fost rezultatul unor negocieri ale lui cu “sistemul” pentru a fi achitat în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu, Liviu Dragnea i-a cerut jurnalistei care l-a întrebat acest lucru să depună o plângere penală la Parchetul General pentru a spune de unde are informaţiile.

“Public vă cer să demonstraţi aceste lucruri şi vă cer public, pentru că m-am săturat, să mergeţi la Parchetul General şi să spuneţi de unde aveţi aceste informaţii. M-am săturat de prostiile astea. Cu cine să negociez de la statul paralel? Cu Pahonţu? Dacă dumneavoastră ştiţi oamenii cu care se poate negocia, înseamnă că se poate negocia. Noi nu ştim să negociem pentru că nu ştim cu cine. Eu vă cer public să faceţi o plângere la Parchetul General. Dacă nu ştiţi cum să o faceţi, întrebaţi-l pe domnul Orban”, a spus Dragnea, iritat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri