Caută
Close this search box.

Summit NATO: SUA nu va mai fi „pușculița lumii”

Președintele Donald Trump va spune celorlalte state membre NATO la summit-ul organizației că Statele Unite nu pot fi „pușculița lumii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley, marți, relatează Reuters.

Summit-ul NATO de săptămâna viitoare se anticipează a fi unul foarte tensionat. Pe lângă unele probleme decizionale fundamentale pentru organizație sau unele probleme legate de eventuali viitori membri, cum ar fi Republica Macedonia de Nord, președintele american, Donald Trump, pare a fi radical și de această dată, exemplul anterior ar fi Summit-ul G7 din Canada. Astfel, el intenționează să schimbe raportul cotizațiilor NATO și cheltuielile militare ale membrilor.

„Ceea ce va face președintele este să intri în aceste întâlniri cu mentalul pentru a proteja statul american, să stea alături de partenerii și aliații noștri – dar, așa cum a spus de mai multe ori, America este considerată atât de des ca să fie pușculița lumii. Și asta trebuie să se oprească”, a declarat Gidley reporterilor în timp ce Donald Trump a zburat în Virginia de Vest. Trump a făcut anterior presiuni asupra unor aliați NATO pentru a spori semnificativ cheltuielile militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri