Caută
Close this search box.

Ziua Independenței Statelor Unite. A 242-a aniversare marcată de focuri de artificii și evernimente festive

Focuri de artificii, muzică și multe alte evenimente vor marca cea 242-a aniversare a independenței Statelor Unite în cea mai mare parte a țării, relatează Reuters.

Sărbătorirea Zilei Independenței, care scoate mulțimile din orașele mici în marile orașe, este, de asemenea, o perioadă în care instituțiile de aplicare a legii sunt în alertă pentru activitățile suspecte. Funcționarii au declarat că iau măsuri de precauție, dar nu au detectat amenințări de securitate credibile după arestarea de duminică a unui bărbat american din Ohio, suspectat de intenția de a detona o bombă la festivitățile din 4 iulie din Cleveland. „Ca întotdeauna, Departamentul pentru Securitate Internă încurajează vigilența publicului de a raporta orice activitate suspectă pentru aplicarea legii”, a declarat Lesley Fulop, purtătoare de cuvânt a agenției.

Sărbătorea marchează adoptarea Declarației de Independență de către delegații Congresului din Philadelphia, la 4 iulie 1776. Semnarea de facto a documentului nu a avut loc însă  decât pe 2 august, potrivit Arhivelor Naționale din S.U.A. Documentul declarase independența tânărului stat de Marea Britanie.

În New York se va pune accent pe cel mai mare spectacol de focuri de artificii din țară expus de către sponsorul său, distribuitorul Macy’s. Peste 3 milioane de spectatori și 12 milioane de telespectatori sunt așteptați să urmărească spectacolul pe East River, de asemenea, spectatorii sunt așteptați la concertul cântăreței Kelly Clarkson.

În Washington, cântăreațul Jimmy Buffett urmează să se alăture Orchestrei Simfonice Naționale, împreună cu Temptations, Beach Boys și Luke Combs, înainte ca focurile de artificii să ilumineze National Mall.

Locuitorii din Boston vor sărbători cu Boston Pops de-a lungul râului Charles, alăturat de cântăreața Rachel Platten.

În Los Angeles, focurile de artificii vor scoate în evidență festivitățile din 4 iulie la Hollywood Bowl, însoțite de o orchestră.

În San Francisco, locuitorii pot viziona focuri de artificii în golful de lângă Podul Golden Gate, în cazul în care ceața nu ascunde spectacolul.

Ziua de 4 iulie mai marchează și jumătatea cursei în sezonul Major League Baseball, cu o tradiție populară care nu este atât de fiabilă, considerându-se că echipele de pe primul loc vor termina în același fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri