Caută
Close this search box.

Agenția Națională de Transplant are un nou director executiv

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a semnat Ordinul de numire al dr. Alexandra Anca Mureșan în funcția de director executiv al Agenției Naționale de Transplant, informează Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat de presă.
“Se impune restructurarea Agenției Naționale de Transplant, pentru buna funcționare și transparentizare a activității de transplant în România. Numirea de astăzi este un prim pas în acest sens.  Am încredere că noul director executiv va reuși să organizeze un sistem care să funcționeze în condiții optime, în beneficiul pacienților a căror viață depinde de efectuarea unui transplant. Mai mult, sperăm că noua lege a transplantului va putea fi gata în cel mai scurt timp pentru consultare. Mi-am propus să continui să fac tot ce-mi stă în putință pentru  ca drama tânărului care a pierdut  ieri lupta cu viața să nu se mai repete” , a declarat ministrul Sănătății.
Printre atribuțiile directorului executiv al ANT, se numără:
– Reprezentarea ANT  în relațiile cu organele statului, precum și cu persoane fizice sau juridice din țară și din străinătate,
– Aprobarea regulamentului de ordine interioară  și normele privind  disciplina tehnologică  și  administrativă,
–  Acreditarea și reacreditarea centrelor de transplant
Autorizarea importului și exportului de organe, țesuturi și celule de origine umană  destinate transplantării la om, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare
– Supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitară și trasabilitate a organelor, țesuturilor și celulelor de origine umană destinate transplantării, în conformitate cu directivele și recomandările Uniunii Europene. 
Noul director executiv al Agenției Naționale de Transplant, dr. Alexandra Anca Mureșan este medic primar chirurgie generală din anul 2013. Până în prezent și-a desfășurat activitatea la Institutul Regional de Gatroenterologie și Hepatologie prof. dr. Octavian Fodor” din Cluj Napoca. Este un bun cunoscător al proceselor de control al calității și a normelor legislative din domeniul sanitar, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri