Caută
Close this search box.

Comisia Europeană, avertisment dur după votarea noului Cod penal: Nu vom ezita să luăm măsurile necesare

Comisia Europeană avertizează România după votarea în Parlament a modificărilor la noul Cod Penal şi transmite că nu va ezita să ia toate măsurile necesare.

Comisia Europeană va interveni cu toate mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru a asigura compatibilitatea legilor din România cu legislaţia comunitară.

Este prima reacție venită de la Bruxelles după votul din Parlament pe modificările Codului penal, potrivit digi24.ro.

Comisia urmărește îndeaproape și cu tot mai multă preocupare evoluțiile din România, se arată într-un răspuns pentru Digi24.

„Urmărim cu atenție reforma sistemului judiciar din România. Vom examina textele finale ale legii și compatibilitatea cu legislația europeană. Ca un garant al tratatelor internaționale, nu vom ezita să luăm măsurile necesare pentru respectarea lor”, arată Comisia Europeană.

„Am spus în repetate rânduri, la fel ca alți parteneri internaționali și state membre, că lupta împotriva corupției și asigurarea unui sistem judiciar independent este de importanță extremă. Este, de altfel, nucleul Mecanismului de Cooperare și Verificare. Este vital pentru România să intensifice eforturile și să evite pașii înapoi”, se adaugă în comunicat.

Un răspuns

  1. Adica ce poate sa faca penalii aia de la CE ?Nu vedeti ca acolo majoritatea sunt pe invers ?Auzi Junker se tuca pe gura cu un bot imblanit,vai de voi.Da pana la urma ce dracu are Europa cu legile de la noi ? De ce n-au facut nimic cand d-na gutuie a modificat legile intr-o noapte ? De ce n-au facut nimic canb Macovei zis tuica de pruna a schimbat intr-o noapte toti sefii de parchete ? Luav-ar dracu de nenorociti spurcati care sunteti.Vreti sa ramanem sclavii vostri ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri