Caută
Close this search box.

Dragnea îl ameninţă pe Iohannis: Analizez serios suspendarea președintelui

Liviu Dragnea, liderul PSD, afirmă că, pentru el, suspendarea președintelui Klaus Iohannis devine „o opțiune serioasă”. Dragnea susţine că luni va fi luată o decizie.

„Am discutat cu Călin Popescu Tăriceanu și i-am zis că suspendarea președintelui trebuie să fie o opțiune serioasă, dacă nu respectă Constituția, poate mai trimite un consilier prezidențial să amenințe un judecător de la Curtea Constituțională, poate trimite un consilier să amenințe și un judecător de la Înalta Curtea. Dl Tăriceanu a spus că trebuie să analizăm foarte serios această opțiune și luni să luăm o decizie”, a spus Dragnea, citat de Digi24.

Declarația a fost făcută ca răspuns la întrebările jurnaliștilor, care doreau să știe de ce pre;edintele Camerei Deputaților nu a participat la depunerea jurământului de către noul șef al SIE, Gabriel Vlase (PSD).

El a răspuns că nu a acceptat invitația președintelui Iohannis, la fel cum nu a acceptat-o nici președintele Senatului.

Nu aveam de ce să merg acolo, să răspund la invitația unui președinte care nu respectă Constituția, care atacă partidul pe care îl conduc, care blochează activitatea Parlamentului. Nu simțim o dorință de colaborare instituțională din partea președintelui”, a spus Dragnea.

El l-a mai acuzat pe Iohannis că „girează plângeri penale pentru înaltă trădare împotriva primului ministru” și „cere demisia primului ministru”.

De asemenea, Dragnea i-a reproșat președintelui că merge la summit-uri externe fără a discuta înainte cu premierul și Parlamentul.

Nu știe nimeni de ce merge, ce vorbește acolo, ce angajamente verbale -că altfel de angajamente nu poate lua – face în numele statului român”, a spus Dragnea.

Președintele Camerei Deputaților mai spune că Gabriel Vlase nu ar fi trebuit să depună jurmământul la Cotroceni, ci la Parlament, pentru că forul legislativ este cel care l-a votat.

„Eu nu aștept răspuns”

Întrebat cât mai așteaptă un răspuns de la președinte în privința revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, Dragnea a răspuns: „Eu nu aștept răspuns. Nu trebuie să-mi dea mie răspuns, ci Constituției, Constituție de care își bate joc. Nu-l interesează legea, Constituția, îl interesează propriul interes și propria protecție”.

Șeful PSD l-a criticat pe Iohannis și pentru că a folosit expresia „dictatura majorității”, în declarația de presă făcută ieri, după ce modificările Codului penal au fost votate în Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri