Caută
Close this search box.

În timp ce propaganda rusă salută adoptarea Codului penal, Comisia Europeană avertizează România

Sputnik, agenția de presă guvernamentală rusă, cataloghează adoptarea modificărilor aduse Codului penal de PSD/ALDE drept „evenimentul anului” în România.

În acest timp, Comisia Europeană (CE) este tot mai îngrijorată de modificările legislative privind justiția din România.

CE susține că nu va ezita să ia măsuri, dacă va fi nevoie, pentru a asigura compatibilitatea legilor românești cu legislația UE relevantă în domeniul justiției penale, al cooperării polițienești și al standardelor internaționale, după cum a declarat Christian Wigand, purtător de cuvânt al executivului european.

BUCUREȘTI, 4 iulie, ”Evenimentul anului: a trecut Codul Penal – emoții uriașe!”, titra ieri Sputnik, care transmitea: În ciuda siguranței afișate de Coaliție, azi, în ziua votului la Codul Penal, lucrurile nu mai erau așa ce clare! Astfel, din cauza a 6 absențe din Coaliție — toate motivate — și a unor declarații contradictorii, minimul de 165 părea să nu se realizeze. Iar temerile s-au dovedit justificate!

Codul Penal a fost la un pas să nu treacă. Dar, folosind și „achiziții” de ultimă oră (de la PMP) Coaliția a reuși să obțină minimul de votului (…).

sursa foto: sputnik.md

Avertisementul Uniunii Europene

”Vom examina textele legislative finale din punct de vedere al compatibilităţii cu legile UE din domeniul justiţiei, al cooperării cu poliţia şi al standardelor internaţionale. În calitate de gardian al tratatelor, nu vom ezita să luăm măsurile necesare pentru a asigura acestă compatibilitate”, a anunţat Comisia Europeană.

CE a subliniat importanţa pe care o are lupta împotriva corupţiei şi menţinerea unei justiţii independente, aceste tematici fiind la baza raportului MCV.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri că adoptarea modificărilor la Codul Penal este un eveniment ”revoltător” şi a anunţat că va contesta la CCR Codul penal şi Codul de procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri