Caută
Close this search box.

Andrei Pleşu: Înclinaţia lui Dragnea spre metafizică e ridicolă; ţara ocupată de derbedei şi ţoape

Andrei Pleşu spune că guvernarea PSD/ALDE a devenit “statul paralel cu strada”. Şi, totodată, de întreabă: „Dacă o ţară e ocupată de derbedei şi ţoape, îi luăm de buni doar pentru că sunt la Putere?”.

Pleşu afirma la, RFI, că înclinaţia bruscă a lui Liviu Dragnea spre metafizică e ridicolă, iar faptul că s-a enervat e o veste bună, pentru că “prea are un surâs placid şi şmecher pe faţă de câte ori i se pun întrebări”.

El declară că “asistăm la un dispreţ al guvernării faţă de o bună parte a populaţiei României, ceea ce e îngrijorător, asistăm şi la un dispreţ al guvernării faţă de partenerii ei europeni”.

„Statul paralel cu strada”

De ce nu mai pare să aibă efect mişcarea de stradă? Scriitorul crede că “o demonstraţie de stradă ca să aibă un impact trebuie totuşi să aibă şi un argument al cantităţii. Una e să iasă în stradă câteva sute de mii de oameni, una e să iasă în stradă câteva mii. Asta-i o primă observaţie. Dar chiar şi dacă ies mulţi, eu constat că guvernarea nu pare să fie sensibilă la asemenea fenomene. De altfel, demonstraţiile, protestele, tot ce înseamnă manifestarea spiritului civic, au şanse în ţări cu un regim democratic stabil, în care cei din Guvern se simt răspunzători atunci când strada are un mesaj. La noi nu pare să existe o asemenea situaţie, de vreme ce în timp ce în stradă se demonstrează, Guvernul şi Parlamentul îşi văd de treabă. Asta înseamnă că ei sunt statul paralel cu strada”.

Andrei Pleşu speră ca presiunea Occidentului asupra coaliţiei PSD-ALDE să crească:

“Eu mă aştept ca toţi partenerii noştri europeni şi nu numai (…) să procedeze cu fermitate. Ştiu că la asta se spune de obicei că ce, noi nu suntem colonie, legile noastre se fac în Parlamentul nostru. Păi, dacă o ţară este ocupată de derbedei şi de ţoape, ce facem, îi luăm de buni numai pentru că sunt la Putere?”.

Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat miercuri că ştie ce-l aşteaptă, numai că el nu vrea să plece “ca prostul din această viaţă şi din această funcţie”.

Întrebat ce ar trebui să înţelegem din afirmaţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor, Andrei Pleşu a răspuns: “Faptul că s-a enervat un pic e pentru mine o veste bună, pentru că prea are un surâs placid şi şmecher pe faţă de câte ori i se pun întrebări. Pe de altă parte, e puţin ridicol acest brusc lansaj spre metafizică: «nu vreau să plec ca prostul din această viaţă». Asta depinde numai de el. Dacă-l ţin puterile, n-are decât să se deştepte. Dacă nu, tot aşa se va întâmpla, cum se teme”.

Un răspuns

  1. Viziunea Academiei Romane asupra educatiei parentale: Specific national romanesc si familie traditionala, in loc de conceptiile moderniste ale ONG-urilor straine. …Prezidiu de 5 , inclusiv presedintele nou ales…”___––___Sincer, ma rog la prezidiul extraterestrilor( dumnezeu) sa tinteasca un mic asteroid ( max 30 m/ diametru) direct pe academia romana , insa numai dupa ce-i hipnotizeaza pe toti si-i aduc la o sesiune „extraordinara” Si astfel scapam de acesti paraziti idiotic, de toti, odata…Prin aceste declaratii, indivizii dovedesc ca sunt total anti-academici, ca sunt politruci de cea mai joasa speta, ei vor populatia -permanent- inrobita de relegie( mai ales) adica ” crede si nu cerceta”- cea mai profunda declaratie antiacdemica, posibila, „fi-ti supus si veti vedea Imparatia cerurilor”, adica fiti boi si trageti din greu la jug, ca rasplata o s-o aveti pe lumea ailalta…Mari jeguri, acesti „academicieni”, o reala frana in dezvoltarea si morala si psihica si economica, a tarii…

    2-
    ‘ndrei ‘lesu:„Citesc cu plăcere, îmi plac ideile și îl caut pe Dumnezeu. Dar îmi plac și cîrnații de Pleșcoi, ..”__–___ sa speram ca tocmai in „ziua apocalipsei academice” , invitatul de „onoare” va fi yacul grohaitor, va da ortul popii fericit, cu carnatul intre falci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri