Caută
Close this search box.

Curtea Constituţională va dezbate sesizările partidelor şi ÎCCJ pe Codurile penale în septembrie

ccr

CCR va dezbate sesizarea Opoziţiei la Codul penal pe data de 17 septembrie, potrivit unor surse politice. Data fixată de CCR – abia peste două luni şi jumătate – este oarecum surprinzătoare, în condiţiile în care Curtea stabilea un termen de judecată cam într-o lună de la sesizare.

Calendarul CCR îl ţine în tensiune pe Liviu Dragnea, care ar fi vrut ca noul Cod penal să intre în vigoare cât mai repede pentru a scăpa de emoţiile condamnării.

PNL şi USR au sesizat CCR după modificările controversate făcute la Codul penal de coaliţia PSD-ALDE. În opinia Opoziţiei, zeci de articole, printre care şi cel care-l scapă pe Liviu Dragnea de puşcărie, ar fi neconstituţionale.

Liviu Dragnea s-a plâns în repetate rânduri că Opoziţia şi preşedintele Klaus Iohannis blochează modificările legislative operate de majoritatea PSD-ALDE în Parlament, printre care legile Justiţiei şi Codurile penale. Însă tot ce au făcut PNL, USR şi şeful statului a fost să conteste legile la CCR, atribut oferit de Constituţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri