Caută
Close this search box.

Prof.Dr. Adrian Streinu-Cercel: Primăriile ar trebui să intervină şi să ”descăpuşeze” parcurile

La Institutul de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Capitală de la începutul anului şi până în prezent s-au prezentat 1621 de pacienți cu mușcături de căpuşe, a declarat pentru MagnaNews.ro prof. dr. Adrian Streinu-Cercel managerul instituţiei.
Dintre aceştia 538 dintre ei sunt din Bucureşti şi 1083 din provincie. Dintre cele 538 de persoane din Bucureşti, 117 sunt din sectorul 1, 147 din sectorul 2, 51 din sectorul 3 şi 51 din sectorul 4, un număr de 36 din sectorul 5 şi 136 din sectorul 6. Cei mai mulţi dintre cei veniţi la unitatea sanitară au fost muşcaţi în marile parcuri, dar şi pe străduţele dintre blocuri.
Medicii atrag atenţia că insecta trebuie extrasă cu atenţie, cu ajutorul unei pensete, astfel încât să nu-i rămână gura în tegument, şi se impune igiena locală, cu apă şi săpun, astfel încât zona respectivă să nu se infecteze.
În cazul în care medicul indică se face şi un tratament preventiv cu antibiotic..
Căpuşele pot transmite borrelia, o bacterie ce provoacă Boala Lyme (Borelioza Lyme), o afecţiune gravă, cu afectare sistemică. Dacă nu este tratată la timp, această boală infecţioasă poate duce la deces.
Oamenii trebuie să fie atenţi unde merg şi, mai mult decât atât, primăriile sunt cele care ar trebui să intervină şi să «descăpuşeze» parcurile. Atenţie la animalele de companie – mai ales câinii, care sunt purtători de căpuşe!, a subliniat  prof.dr. Adrian Streinu-Cercel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri