Caută
Close this search box.

Război total: După ordinul transmis de Dragnea, Teodorovici vrea să-l execute fiscal pe Iohannis

Războiul pe care Dragnea i l-a declarat lui Iohannis pare a fi unul total, iar deznodământul este greu de anticipat.

La indicaţiile liderului PSD, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor pare că este dispus să pună în aplicare ordinele lui Liviu Dragnea, primite prin intermediul presei, şi spune că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să plătească statului suma de peste 1,2 milioane lei.

Ar fi vorba despre chiria unui imobil din Sibiu – strada Nicolae Bălcescu numărul 29, deşi statul nu este încă proprietarul acelui imobil, a afirmat chiar Eugen Teodorovici.

Liviu Dragnea, liderul PSD, i-a intrebat ieri, prin intermediul presei, pe Ionuţ Mişa, preşedintele ANAF, şi pe Eugen Teodorovici, ministerul Finanţelor, dacă ”au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis”.

Azi, Teodorovici a anunţat că Fiscul a demarat deja procedura de recuperare a sumelor datorate de familia Iohannis.

Teodorovici, a vorbit despre procedurile pe care statul le*ar avea de făcut pentru a recupera sumele încasate drept chirie, în urma unui imobil pe care președintele Klaus Iohannis la pierdut în instanță. Teodorovici a spus că statul are de recuperat 2.6 milioane de lei.

”Eu îl întreb şi acum pe domnul Mişa, care este preşedintele ANAF, dacă această instituţie, precum şi uneori Ministerul de Finanţe au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis. Îi întreb acum, public, dacă au atât de mulţi bani la buget şi nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală, dacă sunt prea mulţi bani şi nu mai au loc în cuferele de la trezorerie sau de la domnul Mavrodin, a spus ieri Liviu Dragna, la Parlament, într-o discuţie cu jurnaliştii

Ce spune Teodorovici

„Nu sunt genul care să acționeze la comandă și nu înțeleg această abordare, la mine nu este cazul. Vorbim de un imobil din strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, acel imobil pe care în perioada 2001-2015 a aparținut familiei Iohannis și a mai fost încă o persoană. Statul trebuie să-și recupereze sumele aferente acelei perioade. Astăzi, statul nu este drept proprietar al acelui imobil. Asta înseamnă că se poartă discuția între cine este proprietarul imobilului din strada Nicolae Bălcescu, fie statul român, fie o altă persoană care a dispus în instanță o astfel de acțiune, revendicând o parte a acelui imobil.

Discuția se poartă între cine este proprietar. Sigur, familia Iohannis nu mai are niciun fel de drept asupra acelui imobil. Trei persoane au fost care au beneficiat de acele chirii. Sumele au fost 1,28 milioane chiria pentru care s-a plătit impozit de către familia Iohannis de 154.160. Deci, suma este clară. De asemenea, impozitul. Suma de aproximativ 2,6 milioane trebuie să fie recuperată de statul român. Noi spunem că statul român este propietarul acelui imobil. Deci din partea familiei Iohannis 1,28 milioane de lei plus cealaltă parte implicată, ambele părți trebuie să plătească către stat această sumă”, a spus Teodorovici, citat de Antena3.

https://magnanews.ro/2018/07/05/dragnea-da-ordine-politice-tv-indemnand-fiscul-sa-l-execute-iohannis-e-inceputul-sfarsitului/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri