Caută
Close this search box.

CM 2018. Anglia se califică în semifinale în fața unei Suedii ”inexistente”

Nimic neașteptat, totul previzibil în penultima confruntare a sferturilor de finală. O selecționată a Angliei despre care cu toții știam că este net superioară Suediei și-a făcut datoria, bifând o victorie ca într-un meci de pregătire pentru un turneu jubilar.

Nicio clipă nu s-a pus problema învingătoarei, chiar dacă miza era uriașă, calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de fotbal. Suedezii au evoluat ca anesteziați, nepericlitând aproape de loc poarta engleză. În aceste condiții am văzut un meci, din păcate, mai mult decât plictisitor, chiar dacă rezultatul final este normal și corect din punct de vedere al nivelului celor două echipe.

Golurile insularilor au venit grație lui Harry Maguire (min.30, cu capul) și Delle Allli (min.58, tot cu capul). Suedia nu a arătat absolut nimic în prima repriză, iar în partea a doua s-a mișcat lent și a atacat sporadic și fără coordonare, fiind doar un ”kitsch” al echipei care a eliminat Italia la baraj.

Anglia, chiar dacă de data aceasta nu a arătat nimic deosebit, e una din cele mai puternice echipe ale lumii, în mod cert. Cu toate acestea, se află doar a treia oară în istoria sa în semifinalele unui yruenu final, după edițiile din 1966 (când a fost campioană mondială) și 1990, când apierdut semifinala cu Italia.

Anglia va juca acum în semifinale cu învingătoarea dintre Rusia și Croația. (foto digisport.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri