Caută
Close this search box.

Armata îl omagiază pe comandorul Florin Rotaru. Pilotul a refuzat catapultarea pentru a evita o tragedie VIDEO

”Piloții nu mor niciodată. Ei decolează și nu se mai întorc!” este mesajul unui videoclip omagiar al MapN, în care sunt imagini realizate în timpul zborurilor efectuate de-a lungul timpului de pilotul Florin Rotaru. ”Deasupra norilor, soare și frumos!”, spune acesta, într-una din înregistrări.

Luni, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru.

Florin Rotaru și-a pierdut viața după ce avionul de vânătoare MiG 21 LanceR pe care îl pilota s-a prăbușit, sâmbătă, la baza aeriana Borcea, în timpul unui eveniment aviatic. Aeronava a explodat în momentul impactului cu solul. Locotenent-comandorul Florin Rotaru a murit, carbonizat, deși inițial s-a vehiculat informația că acesta ar fi reușit să se catapulteze.

Pilotul, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriană Fetești. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21.

Florin Rotaru era căsătorit și avea doi copii.

O anchetă este în derulare pentru a stabili cauzele prăbușirii avionului.

MApN a publicat pe contul de Facebook un videoclip în memoria pilotului, locotenent-comandorului Florin Rotaru, care a decedat sâmbătă la Fetești.

Martori la prăbuşirea avionului MiG 21 – LanceR sâmbătă, în apropierea Bazei Aeriene Borcea, în timpul unui show aviatic, spun că, dacă pilotul se catapulta, avionul îşi continua drumul spre public şi “ar fi fost jale”, iar toţi cei prezenţi acolo ar trebui să îi aducă un omagiu pilotului decedat în urma accidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri