Caută
Close this search box.

CM 2018. Croația aduce lacrimi în Rusia și va juca semifinala cu Anglia

Dacă Brazilia, Germania, Spania, Argentina, Italia, Portugalia sau Olanda nu mai sunt – nici pe departe – ce au fost până nu demult în fotbal, ei bine, nici Rusia nu este ce a fost, cândva, URSS-ul lui Lev Iașin sau Oleg Blohin.

Așa încât toată lumea se aștepta ca Rusia să fie eliminată, chiar la ea acasă, de echipa de supervedete (de la Barcelona, Liverpool, Juventus etc) a Croației. Chiar și atunci când Rusia conducea cu 1-0 la fel am gândit. Astfel încât nu miră pe nimeni deznodământul ultimului sfert de finală, fie el venit și după prelungiri, ba chiar după lovituri de departajare. Până și la penalty-uri au fost mai maturi și mai atenți croații.

În primele 90 de minute a fost: Croația – Rusia 1-1 (1-1).

Prelungirile au fost spectaculoase, cu câte un gol de fiecare parte, cel mai spectaculos fiind al ruso-brazilianului Mario Fernandes, care a aruncat în aer tribunele din Soci. Așadar, la finalul prelungirilor, scorul partidei Rusia – Croaţia era 2-2, golurile fiind marcate de Cerişev ’31 şi Fernandes ‘115, respectiv Kramarici ’39 şi Vida ‘101.

La loviturile de departajare, pentru Croaţia au marcat Brozovici, Modrici, Vida şi Rakitici, dar a ratat Kovacici. Pentru Rusia au marcat Dzagoev, Ignaşevici şi Kuziaev. Au ratat Smolov şi, decisiv, același finalmente ghinionist Mario Fernandes.

În semifinale, Croaţia va întâlni Anglia, pe stadionul Lujniki din Moscova, la 11 iulie. În cealaltă semifinală se vor întâlni Franţa şi Belgia, pe 10 iulie, la Sankt Petersburg. (sportsdroid.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri