Caută
Close this search box.

Dragnea îl ameninţă pe Iohannis cu suspendarea şi după revocarea lui Kovesi

Liviu Dragnea, liderul PSD, susţine, în continuare, şi după revocarea şefei DNA. că discuţia privind declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Iohannis va continua în partid şi în coaliţia PSD/ALDE.

Ironic, Dragnea aspus că a primit la telefon vestea revocării lui Kovesi.

Dragnea afirmă, într-o conferinţă de presă la Parlament, că Iohannis a semnat decizia de revocare a şefei DNA la 30 de zile de la decizia CCR, „nu de dragul Constituţiei, ci în urma unor calcule personale„.

„Dacă voia să o revoce o revoca de la început, nu-l oprea nimeni”, a afirmat Dragnea.

“Vestea revocării (şefei DNA – n.n.) am primit-o pe telefon. (…) Preşedintele Iohannis a revocat-o pe doamna după 30 de zile. Nu cred că a făcut-o de dragul respectării Constituţiei, ci a făcut-o din cauza unor presiuni generate de calcule personale, dar discuţia despre suspendare nu era generată doar de această încălcare a Constituţiei, ci de un complex de abateri constituţionale ale preşedintelui. Faptul că a făcut un obicei în a bloca şi întarzia aproape orice lege a Parlamentului şi aproape orice iniţiativă a Guvernului.

(…) Discuţia despre suspendare va continua în partid şi vom discuta şi în coaliţie. (…) E o discuţie foarte serioasă pe care trebuie să o purtăm foarte aşezat pentru că este un demers foarte serios, adică nu e un demers în joacă, dar, din păcate, preşedintele arată demult că nu respectă Cosntituţia, nu îşi respectă atribuţiile, nu mai are puterea să fie un preşedinte deasupra partidelor, un preşedinte fără interese partinic, un preşedinte care să fie mediator între puterile statului şi asta duce la foarte multe blocaje”, a spus Liviu Dragnea, citat de News.ro.

Dragnea spune că, dacă decizia reprezenta un demers sincer, preşedintele semna decretul de la început, afirmând că nici copiii de la grădiniţă nu au crezut că are nevoie de 30 de zile pentru a citi motivarea Curţii.

“Eu cred că decizia a fost luată pentru că, dacă voia să ia această decizia de la început, nu îl oprea nimeni, probabil că nici copiii de grădiniţă nu au crezut că are nevoie de 30 de zile ca să citească decizia Curţii. Dacă ar fi fost un demers sincer, o făcea de la început, nu ţinea 30 de zile acest subiect pe agenda publică. (…) Mergând pe logica elementară, probabil că au intervenit alte presiuni de natură personală, calcule personale. Nu am de unde să ştiu, dar, din moment ce n-a făcut atunci când era firesc să o facă, şi putea să o critice, înseamnă că s-a întâmplat ceva pe parcurs”, a continuat el.

Dragnea a făcut aceste declaraţii la finalul şedinţei liderilor de grup, el susţinând că aceasta era programată pentru a discuta despre declanşarea procedurilor de suspendare a preşedintelui Iohannis şi că decizia suspendării era luată. Întrebat dacă subiectul suspendării preşedintelui rămâne deschis în cadrul Coaliţiei, Dragnea a răspuns afirmativ.

Din punctul de vedere al PSD, nu vedem altă soluţie

“Dacă a rămas subiectul deschis, sigur că decizia de astăzi este importantă. Toţi parlamentarii ştiau că astăzi vom discuta despre calendarul procedurilor de iniţiere a suspendării. A făcut această decizie, sigur că am anulat discuţia, dar nu am închis-o. Eu am avut o discuţie în weekend cu domnul Tăriceanu şi am spus că, din punctul de vedere al PSD, nu vedem altă soluţie, pentru că s-a stat o lună de zile, în care să asistăm la o încălcare brutală şi evidentă a Constituţiei”, a mai afirmat Liviu Dragnea.

“Nu. Nu e o victorie pentru nimeni această revocare. Este doar o măsură mică dintr-un complex de măsuri care trebuie să se întâmple. Nu este o victorie pentru nimeni faptul că noi stăm de ani de zile şi convieţuim cu un sistem subteran ocult, al unei puteri nelegitime. Ce bucurie poate să fie? Bucuria va fi când această ţară se va elibera. Când va fi asta? Cine va fi în viaţă atunci? Nu am de unde să ştiu”, a mai spus Liviu Dragnea, întrebat dacă revocarea şefei DNA este o victorie pentru PSD.

2 răspunsuri

  1. nimic mai „normal”, in ecuatiile politice ale Ro., de fapt si asta am spus de zeci de ori, cateva zile inca il mai lasa pe tembel sa fie paparuda europeana si apoi ii baga o sarma groasa in rat… Bai sasilor, renumele vostru a fost de muncitori, disciplinati, economisitori chiar zgarciti, dar acum lasati de la voi si oferiti-i idiotului o franghie, sau macar o sarma de balot , fie si ruginita, iar daca nu pricepe sugestia, „ajutati-l”, asta v a tras intr-o mocirla din care nu mai puteti iesi, chiar si alde zigeuner*** -romani sau unguri- cand vor vorbi cu voi, va vor privi de sus si orice ati zice, vor scuipa intr-o parte…Dar este si dreptul vostru sa scapati de napasta si sa va restabiliti renumele sau sa va balacariti cu malai-mare, in mocirla creata de el si NUMAI de el…(*** pe care mai toti ii dispretuiti, dar au dovedit ca sunt cea mai de succes etnie)

  2. Ion Cristoiu: sa te fereasca Dumnezeu de un Iohannis scos din sarite de o sluga. „…occidentul,de spaima unei crize politice in Romania…”___––___s-ar putea sa aiba dreptate cu „sluga” insa si Cristoiu a imbatranit, este total pe langa cu „spaima occidentalilor” de criza din Romania…Sa fim seriosi, occidentul joaca pe sarma -de peste 50 de ani- cu superputeri( Rusia , China) si iese mereu pe locul I, orice criza, chiar oriunde, occidentul si mai ales Anglia si USA, ies in castig…Garantat! Iar Romania, ma intreb -mai degraba- daca nu cumva chiar vor sa ne dea papucii din NATO si UE, suntem -realmente- o piatra de moara la gatul lor, plus „cultura” noastra reantoarsa in Evul Mediu…///2-Cioloş, reacţie dură: Sunt ultimele zvâcniri ale celor care de un an şi jumătate au o problemă cu justiţia.(…)___–-___Cilosvek, iate de mana cu malai-mare, poate va ofera sasii o sarma de balot neruginita, si rezista cu amandoi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri