Caută
Close this search box.

Exclusiv. Ivan Patzaichin, între turismul ecologic al Deltei și Bucureștiul văzut din … canotcă

Revedere cu foarte bunul și vechiul prieten Ivan Patzaichin, cvadruplu campion olimpic și de nouă ori campion mondial, Amiralul Flotilei românești și cel mai valoros canoist al lumii, care – asemeni celor mai ”grele” nume din sport precum, Elisabetei Lipă, canotoarea Secolului XX, Nadia Comănesci sau Simona Halep și – a scris și scrie istorie pentru România, pentru sportul și prestigiul său.

După zeci și zeci de medalii olimpice , mondiale și europene obținute ca sportiv și antrenor, Ivan coordonează acum proiecte fabuloase legate de canotcă, de turismul ecologic și de Delta Dunării, în care s-a născut ! Astfel, Asociația ”!van Patzaichin Mila 23”, dar și Asociația ”Rowmania”sunt modele de modernism și românism demne de urmat pentru oricine. Iar canotca reprezintă o combinație, atât la propriu, cât lingvistic, între CANOe și LoTCĂ, așadar CANOTCĂ !

Ivan Patzaichin

”Ivan, te invităm la sediul MagnaNews și MagnaSport, din inima orașului, pentru a ne spune ce mai ai de gând să faci și să organizezi în programul tău, mai aglomerat ca oricând în ultimii ani”, am început discuția. Amiralul Ivan a zâmbit: ”Voi veni cu cea mai mare plăcere. Acum,la începutul săptămânii 9-15 iulie, voi fi, sigur, la Tulcea, dar nu stau decât două sau trei zile. Apoi vă invit eu !”. ”Unde?”, am întrebat. ”Tot în inima orașului București, pe Dâmbovița, unde derulăm deja acțiuni ale Asociației Rowmania încă din luna iunie. Avem și ecran pentru meciurile de la Mondialul de fotbal.” ”Cum așa?” am șarjat mai departe. ”Hai să fim mai concreți. Sâmbătă, 14 iulie, de la ora 11:00, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 vă invită pe malul Dâmboviței, în fața Bibliotecii Naționale, la competiția de vâslit în canotcă Descoperă Rowmania – ediția București. Oricine se poate înscrie cu echipe de 10+1 și ar putea ajunge, la începutul lunii septembrie, în finala națională de la Tulcea.” Putem să anunțăm ?”. ”Chiar vă rog, vine răspunsul multiplului campion olimpic. Să știi, Mugur, că și acum când vorbim noi avem acțiune acolo ecran pentru fotbal, oameni care vin etc. Dar nu pot eu să ajung până joi sau vineri, iar sâmbătă, 14 iulie, voi fi acolo în mod cert. Și încă un lucru: după premierea participanților la competiția de vâslit, publicul este invitat să urmărească, începând cu ora 17:00, finala mică a Mondialului de fotbal din Rusia, pe ecranul de care vă spuneam, instalat pe malul râului, în fața Bibliotecii Naționale a României. După finala mică, pe la ora 20, va fi muzică rock și pop, chiar pe insula plutitoare amenajată. Muzica se poate asculta de pe mal sau chiar din apă, de pe barci, canotci sau ce vor avea oamenii cu ei. E un nou concept, Bucureștiul văzut de pe apă, chiar din barca noastră, din canotcă ! Tocmai de aceea alerg enorm, nici eu nu mai știu ce program am, dar Tulcea, Delta și Bucureștiul rămân reperele de suflet și de profesie. După aceea vom vorbi mai multe și voi veni la voi, la MagnaNews cu mult drag !” . ”Mulțumim, Ivan Patzaichin, și mult succes !” (foto GSP)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri