Caută
Close this search box.

Japonia se confruntă cu cele mai grave inundații din ultimele decenii

Japonia a încercat marți să restaureze utilitățile în urma celui mai rău caz de catastrofe meteorologice din ultimii 36 de ani care a ucis deja 155 de persoane, supraviețuitorii trebuie să facă față temperaturilor ridicate și lipsei de apă, în timp ce salvatorii caută în continuare victime, relatează Reuters.

Ploile torențiale au declanșat săptămâna trecută inundații și alunecări de teren în vestul Japoniei, provocând moartea și distrugerea, în special în cartierele construite acum zeci de ani în apropiere de pantele abrupte. Aproximativ 67 de persoane lipsesc, a spus guvernul. Primul ministru Shinzo Abe a anulat o excursie pentru a face față dezastrului, care la un moment dat a forțat câteva milioane de case.

Electricitatea a fost refăcută tuturor celor 3.500 de gospodării, dar peste 200.000 de persoane rămân fără apă sub soarele arzător, temperaturile atingând 33 de grade Celsius în unele dintre cele mai afectate zone, cum ar fi orașul Kurashiki.  Un sfert din districtul Mabi din Kurashiki, cuprins între două râuri, a fost inundat după ce o digul sa prăbușit sub forța torentului.

Guvernul a pregătit o rezervă 70 de miliarde de yeni (631 milioane de dolari) în fonduri de infrastructură, cu 350 de miliarde de yeni (3,15 miliarde de dolari) în rezervă, a adăugat Aso, adăugând că un buget suplimentar ar fi luat în considerare dacă este necesar.

Japonia emite avertizări meteorologice devreme, însă populația fiind densă înseamnă că aproape fiecare teren util este construit, inclusiv unele câmpii care pot fi inundate, cea mai mare parte a țării fiind muntoasă, în acest fel localitățile fiind predispuse la dezastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri