Caută
Close this search box.

Tăriceanu s-a simţit vizat după ce Kovesi a spus: Voința politică este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justiţiei

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, este deranjat de faptul Laura Codruţa Kovesi a spus, în discursul de după revocarea ei din funcţia de procuror- şef al DNA:”Este de bun simț să observăm că voința politică este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justiţiei”.

Atacul lui Kovesi s-a îndreptat, în primul rând, spre ce doi lideri ai coaliţiei de guvernare – Tăricea şi Dragnea.

Tăriceanu încercă azi să-i de o replică lui Kovesi, dar s-a pierde într-un limbaj obscur, plin de clişee, dar mai ales politicianist. Aceeaşi „luptă oarbă” cu ipoteticul „stat parale”, ca şi în cazul liderului PSD.

…Citez una din declarațiile de ieri ale șefei DNA: „voința politică este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea justiției”. Nu pot să nu constat perpetuarea mentalității conform căreia „noi suntem DNA”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Cu alte cuvinte, cei care au condus vremelnic DNA au ajuns să confunde acțiunile lor antidemocratice, menite să le ofere cât mai multă putere, cu actul de Justiție, iar forul democratic suprem – Parlamentul – este pentru ei o piedică.

Acum este momentul să oferim răspunsuri viabile la toate aceste întrebări. Este singura cale prin care vom repune Justiția pe baze democratice, inclusiv acțiunile anticorupție și prin care putem rezolva divizarea societății românești.

Modul în care dăm aceste răspunsuri este însă esențial! Fiecare instituție trebuie să își facă datoria și mă voi referi, momentan, la Parlament și CSM.

Parlamentul are responsabilitatea de a genera un cadru legislativ care să susțină drepturile și libertățile cetățenilor – fie că vorbim de recentele legi ale Justiție, fie că vorbim despre înființarea unei autorități independente-, astfel încât abuzurile legate de ascultarea telefoanelor românilor să nu mai aibă loc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri