Caută
Close this search box.

Dăncilă s-a plâns la Bruxelles că DIICOT poate începe urmărirea penală împotriva sa

diicot

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că a discutat cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, dar şi cu ceilalţi oficiali europeni despre plângerea penală depusă de Ludovic Orban la Parchet împotriva sa, pentru înaltă trădare.

Ea susţine că interlocutorii ei s-ar fi arătat miraţi de această acuzaţie.

„Am reiterat faptul că pentru mine şi pentru mulţi români este de neexplicat cum înalta trădare este asociată unui act diplomatic, cu un stat cu care avem parteneriat strategic. Au fost foarte miraţi de acest lucru. Am informat, pentru că nu vreau ca să ajungă la Bruxelles informaţii denaturate. Am spus că nu mă tem de cercetările care se vor face, de lucrurile care vor fi cerute pentru a elucida acest subiect. Îmi doresc să se elucideze acest subiect, dar în acelaşi timp cred că acest lucru nu a făcut bine României şi am această convingere, mi s-a întărit această convingere şi în urma discuţiilor pe care le-am avut”, a declarat  Viorica Dăncilă într-un interviu pentru Antena3, conform News.ro.

În 17 mai, Ludovic Orban a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Liderul PNL o acuză pe Dăncilă de „înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului„, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ludovic Orban o acuză pe Viorica Dăncilă că ar fi făcut publice informaţii confidenţiale şi i-ar fi prezentat preşedintelui României informaţii false în legătură cu memorandumul adoptat de guvern pe tema mutării Ambasadei României în Israel.

Plângerea a fost declinată către DIICOT, iar în 7 iunie instituţia a anunţat că a început urmărirea penală in rem pentru infracţiunea de înaltă trădare, în urma plângerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă.

3 răspunsuri

  1. „Ea susţine că interlocutorii ei s-ar fi arătat miraţi de această acuzaţie.” Asta i se pare ei. Daca aveti informatii direct de la cei ce au „auzit” gogomaniile premierului, ar fi bine sa le tipariti in original, nu in traducerea premierului. Astia ce ne conduc, traduc cum le convine lor sa sune mai bine pentru ei. Greata.

  2. Doamne fereste!O asemenea gogomanie nu a văzut planeta.Sa acuzi de trădare un prim-ministru a unei tari ca a avut o întâlnire bilaterala cu omologul sau dintr-un stat prieten și partener strategic.Mai ticăloși ca noi romanii,nu exista alții in lume.Si asta,doar pentru frustrarea ca au pierdut alegerile.Sunt scoși din minți,nu știu ce sa mai inventeze.Multa scârbă pentru asemenea oameni.Si asta este posibil din cauza statului mafiot.creat de Basescu și acoliții lui și preluat cu succes de Johanis.Ne meritam soarta.la coada lumii,acolo ne este locul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri