Caută
Close this search box.

Lovitură de teatru: Kovesi se întoarce la Parchetul General cu atribuţii în lupta împotriva corupţiei

kovesi

Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA, delegată de către Augustin Lazăr, procurorul general al României, în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează PICCJ.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, după revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale AnticorupțieLaura Codruţa Kovesi, va avea atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 – 2020, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice și domeniile prioritare ale instituției, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020.

Delegare procuror Laura Codruța Kovesi la Serviciul de îndrumare și control – PÎCCJ

COMUNICAT/11 iulie 2018

La solicitarea reprezentanților mass-media, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să facă publice următoarele:

Urmare a deciziei Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activității doamnei LAURA CODRUȚA KOVESI după revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea acesteia în funcția procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018, arată Parchetul General.

Având în vedere experiența profesională dobândită până în prezent, doamna procuror va avea atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 – 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice și domeniile prioritare ale instituției, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020.

Lazăr, despre revocarea şefei DNA: Situaţie sensibilă, procurorii sunt îngrijoraţi

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis că Laura Codruţa Kovesi îşi poate continua activitatea în calitate de procuror la DIICOT Sibiu, dar iată că procurorul general a delegat-o în funcția procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului.

Înainte de a conduce DNA, Kovesi a fost Procuror General.

3 răspunsuri

  1. Furibund la adresa lui Kovesi, Dan Voiculescu cere imperios procurorilor să o ancheteteze, pe Kovesi, ore in sir.(11/07/2018 )(…)___––___ aceasta iesire este una din urmarile impunerii -practice- a ideii, ca legea in Romania este doar pentru a servi hotii si criminalii, altfel voiculescu poate zbiera orice, groaznic ar fi daca chiar -in culise- a avut un cuvant de spus in ce se petrece in aceste zile cu Justitia…Altfel, el este oricum marele castigator, e sigur ca macar nu Kovesi va incepe sa recupereze banii de la el, pt. ca el datoareaza statului( prin devalizari) 60 MILIOANE EURO !!!!!

    2-
    Iohannis, prima declaratie dupa revocarea lui Kovesi: Primul om in stat respecta deciziile CCR. DNA merge inainte.(…)___–-___Cata nesimtire la acest magar, vrea sa devina din potaie, erou… Adica vrea sa insele populatia, sa o faca sa creada ca acesta a fost motivul pt. care a demis-o pe Kovesi si nu lasitatea sa si frica de a fi suspendat, DESI era imposibil… Daca „primul om in stat” trebuie sa respecte Legea de ce NU a respecttat-o in ultimii 4 ani, STIA f bine ca aceiasi CCR a ratificat parlament de 300 membri, de ce nu incercat macar(!!!), sa impuna acest lucru? Toate actiunile lui, conduc spre o singura concluzie ca el este MAFIOT de rang inalt, si joaca un rol pentru DISTRUGEREA ROMANIEI…
    3-

    LAURA KOVESI, DELEGATA LA PARCHETUL GENERAL.” doamna procuror va avea atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 – 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției,…”____––____ ASA CA VOICULESCULE, S-AR PUTEA CA -PANA LA URMA- TOT kOVESI SA-TI SPARGA SI BANCA SI SA-TI IA BANII FURATI…60 MILIOANE euro, e ceva …

  2. Dragnea il ameninta pe Iohannis cu dosare penale, confiscarea averii si suspendarea din functie: Se pot intampla lucruri.(…)___–-___Sigur ca , cu cat te joci mai mult cu o arma(si crezi ca esti expert) cu atat sanse mai mari sa te impusti si singur, cam aceasta este cazul si aici, altfel -in principiu- dragOrca are dreptate, daca nimeni nu este mai presus de lege, de ce nu ar plati si iohanis pentru talhariile facute…Culmea ar fi ca dragOrca sa vina si cu initiativa de „300 parlamentari”, cea ce -realmente- l-ar DESFINTA pe milogul infatuat, hipopotamul de Sibiu, cu minte cat un soricel retardat…

  3. bai iohanis, macar spune-ne si noua, tu ce dracului esti acolo, ba? pres-edinte de tara sau gluga de coceni, ca nici macar acum nu intelegi ce-i cu tine in acea functie, slujba ta nu este sa umbli prin pietze sa prinzi negustorii vanzand cu ocaua mica, slujba ta este sa ai de’a face cu vip-uri, cu functii cu cel mult 3 trepte sub a ta, iar in aceste circumstante prima ta datorie ar fi sa obligi CCR sa impuna executarea propriei ratificari( plus ca a fost si este vointa poporului) , adica parlament de 300 membri, iar referitor la acest papusar din justitie( valet-lacheu-dornean) , la fel, trebuie sa stii si tu ca nu toate abaterile, infractiunile, crimele, etc., pot fi sanctionate a doua zi, asa si aici, tu -bovina de Sibiu- trebuie sa iei initiativa si sa-l santionezi pe lacheu ca a plecat la o conferinta NErecomandata de Mde E, pe motiv ca „platise biletul”, si dat afara, existand si celelalte 2 motive, unul de varsta si celalalt de neconformare cu asteptarea (macar) a deciziei Comisiei de la Venetia…Hai gloaba nenorocita, arata ca nu esti chiar drojdia sasilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri