Caută
Close this search box.

Cântecul de lebădă al lui Liviu Dragnea sau demonstrația finală a propriilor afirmații

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut miercuri seara, la postul de televiziune Antena 3, o declarație pe cât de neașteptată, pe atât de gravă, dacă faptele invocate se dovedesc a fi adevărate. Liviu Dragnea l-a acuzat în mod direct pe președintele României, Klaus Iohannis, că ar fi implicat în condamnarea sa, adăugând și altceva, foarte grav: că un ofițer activ al SRI ar fi participat la o discuție referitoare la un judecător dispus să îl condamne, conform știripesurse.ro.

„Raluca Turcan i-a promis lui Iohannis că dacă aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă guvernul jos a doua zi. Condamnarea mea s-a realizat, Guvernul nu a căzut. Președintele e implicat direct în condamnarea mea, asta e părerea mea. Sunt presiuni mari pe judecători. E un ofițer, nu îi dau nume, dar mi-a zis că a participat la o discuție cu niște șefi din niște instituții care au zis – domnule, am rezolvat doar cu un judecător, dar lucrăm în continuare. Dacă ține la onoarea militară poate ar fi bine să spună, că mâine i se poate întâmpla lui. Un ofițer SRI, care nu e în rezervă. (..) Sentința mea a fost dată prin presiune. Unul dintre judecătorii din complet a rezistat la presiune, ceilalți doi nu au rezistat. Nu pot spune că am fost șocat în acea zi, pentru erau multe vorbe. Aceste semințe ale răului, ale urii îi aparțin lui Iohannis, e mult mai rău decât Traian Băsescu „, sunt declarațiile lui Liviu Dragnea la Antena 3.

Descrise astfel, faptele invocate pot fi de o gravitate ieșită din comun și fără precedent. Într-un asemenea moment, Liviu Dragnea ar avea, în mod normal, o singură variantă viabilă și legală: să spună chiar el cine este ofițerul în cauză și, desigur, să demonstreze apoi că acel ofițer ar fi participat la discuția invocată, cu ”niște șefi din niște instituții”, despre ”un judecător dispus să îl condamne”. Numai în acest fel, Liviu Dragnea ar lămuri lucrurile și ne-ar lămuri și pe noi că are dreptate, precum și că există astfel de imixtiuni, extrem de grave, în actul de justiție. În caz contrar însă, dacă faci astfel de afirmații, de o asemenea gravitate, fără să spui niciun nume și fără a oferi nimic concret, care să demonstreze tuturor că spui adevărul, ei bine, într-un astfel de moment a nu mai spune nimic altceva, a lăsa lucrurile așa cum sunt ele, echivalează cu un adevărat ”cântec de lebădă” din punct de vedere politic. Pentru că, în afara demonstrației simple și fără echivoc a propriilor afirmații, cu nume, fapte concrete și dovezi, nu mai rămâne nimic altceva de zis. Așteptăm cu maxim și justificat interes, așadar, să se clarifice aceste lucruri de o importanță evidentă pentru noi toți, pentru sistemul juridic și, în ultimă instanță, pentru România. (foto dw.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri