Caută
Close this search box.

Cluj: Elevii românii, din nou printre cei mai buni matematicieni din lume

olimpiada internationala de matematica

Update Echipa Statelor Unite ale Americii se clasează pe primul loc în topul țărilor IMO2018!

Aur, argint, bronz și două mențiuni pentru România la Olimpiada Internațională de Matematică 2018, iată rezultatele excepționale ale olimpicilor noștri!

Rezultatele concurenților la Olimpiada Internațională de Matematică 2018 sunt publice și le puteți consulta aici în cele 5 limbi oficiale IMO: engleză, spaniolă, franceză, rusă și germană.

olimpiada internationala de matematica

Clujul găzduieşte cel mai important eveniment legat de educaţie care se desfăşoară în România cu ocazia Centenarului – Olimpiada Internaţională de Matematică. La eveniment participă 615 tineri matematicieni de top din 110 ţări, printre care şi fiul preşedintelui Siriei.

Organizarea evenimentului a început în urmă cu 12 luni.

Care a fost motivul principal pentru care a fost ales Clujul?

“Iniţial nu a fost ales Clujul. În urmă cu 5 ani, când România a primit acordul bordului de la Londra a fost ales Bucureştiul. În 2016, Bucureştiul a trimis Ministerului o adresă prin care spunea că nu are capacitatea logistică şi organizatorică pentru aşa ceva. Moment în care s-a căutat o altă soluţie şi au fost în discuţie Alba Iulia, Clujul şi Iaşiul parcă. S-au făcut evaluări, Alba Iulia îşi dorea foarte tare, Primăria din Alba îşi dorea foarte tare, dar board-ul a zis: «pas» pentru că sunt nişte condiţii care se pun: în primul rând nu aveau sală de concurs. Toi cei 615 copii trebuie să fie într-o singură sală, apoi hotelurile, pentru că discutăm despre 1.200, 1.300 de oameni pe care trebuie să-i cazezi în condiţii de 3-4-5 stele. Aici vorbim doar de delegaţiile oficiale, dar dacă ne gândim şi la familii şi alţi însoţitori, numărul este incomparabil mai mare. Mulţi dintre universitarii care vin în comisii vin cu familiile. Noi am luat 8 hoteluri, tot ce e mare am luat”, a declarat Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj, citat de adevărul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri