Caută
Close this search box.

Explozie într-un parc industrial din China: 19 victime, alte 12 persoane rănite

O explozie la o fabrică chimică din China a ucis 19 persoane și a rănit 12, au declarat autoritățile vineri, în cel mai recent incident industrial mortal al celui mai mare producător de substanțe chimice din lume, relatează Reuters.

Aceasta vine pe fondul eforturilor de consolidare a siguranței industriale, China înregistrând controale pe parcursul ultimului an, în urma unor incidente în minele de mare importanță de cărbune și în fabricile chimice.

Cauza exploziei de joi seara la Yibin Hengda Tehnology într-un parc industrial la o distanță de mai multe ore spre sud-est de Chengdu, capitala provinciei Sichuan din sud-vestul Chinei, nu este încă cunoscută, a declarat guvernul local din regiunea Jiang’an. Răniții sunt în stare stabilă și o investigație a început, a declarat agenția de știri de stat Xinhua.

Compania, care fabrică produse chimice pentru industria alimentară și farmaceutică, nu a răspuns imediat la apelurile telefonice Reuters pentru a căuta informații suplimentare. Fotografiile pe mass-media socială din China au arătat un incendiu uriaș și norul de fum care se ridicase din instalație. Incendiul, care a izbucnit joi seara, a fost stins la ora 11:30, a afirmat guvernul în declarația sa.

Un trio de clădiri cu trei etaje au fost reduse la ramele lor de oțel prin explozie, a spus cotidianul ziarului Sichuan, citând spusele martorilor oculari. Ferestrele clădirilor din apropiere au fost spulberate de explozia din fabrică, care este înconjurată de o instalație de nisip și pietriș, a adăugat acesta. Instalația are trei linii de producție, producând 300 de tone pe an de acid benzoic, care este utilizat în produsele de conservare a alimentelor și 2 000 tone de acid 5-nitroizoftalic pentru medicamente și coloranți, potrivit Biroului Regional pentru Protecția Mediului.

Ritmul creșterii economice a Chinei în ultimul deceniu a dus la apariția unor accidente industriale. În 2015, o explozie într-un depozit chimic din nordul orașului port Tianjin a ucis 165 de persoane. Anul trecut, o explozie de la o fabrică petrochimică din estul provinciei Shandong a ucis opt persoane și a rănit nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri