Caută
Close this search box.

Sesizare la CSM, după ce Dragnea declara că un ofiţer SRI i-a zis despre influenţarea unui magistrat care l-a condamnat 

CSM a fost sesizat în legătură cu afirmaţiile lui Liviu Dragnea, liderul PSD, care a spus că un judecător ar fi fost influenţat ca să-l condamne în dosarul angajărilor fictive.

„Azi (ieri-n.n.) am sesizat CSM și Inspecția Judiciară cu privire la cele semnalate de Liviu Dragnea in legătură cu influențarea unui judecător suprem“, scrie magistratul Cristi Danileţ, pe pagina sa de Facebook.

Dragnea nu a adus încă nicio dovadă în privinţa celor afirmate, iar Danileţ nu exclude că poate fi vorba despre o cacealma.

„Eu vă spun ce vorbeau Raluca Turcan şi Ludovic Orban, şi vorbind şi cu oameni din PSD, şi cu oameni din alte partide. Raluca Turcan i-a promis preşedintelui Iohannis că, dacă dumnealui aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă Guvernul jos a doua zi. Condamnarea mea s-a realizat, Guvernul n-a picat. Bun, nici acum nu au înţeles şi nu vor înţelege niciodată ce înseamnă acest partid, ce înseamnă PSD. (…) Nu-s prost. E clar ca miza principală a lui Iohannis este ca eu să nu mai exist.” afirma Dragnea.

„Raluca Turcan i-a promis lui Iohannis că dacă aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă guvernul jos a doua zi. Condamnarea mea s-a realizat, Guvernul nu a picat.

Președintele e implicat direct în condamnarea mea, asta e părerea mea. Vorbim de a doua condamnare pe care o primesc fără probe. Este un ofițer, nu îi dau nume, dar care mi-a zis că a participat întâmplător la o discuție cu niște șefi din niște instituții și care au zis – ‘domnule, am rezolvat doar cu un judecător, dar lucrăm în continuare’. Dacă ține la onoarea militară și nu are mize mici, poate ar fi bine să spună, pentru că mâine i se poate întâmpla lui.

Un ofițer SRI, care nu e în rezervă.  Sentința mea a fost dată prin presiune. Unul dintre judecătorii din complet a rezistat la presiune, ceilalți doi nu au rezistat. Nu pot spune că am fost șocat în acea zi, pentru erau multe vorbe. Aceste semințe ale răului, ale urii îi aparțin lui Iohannis, e mult mai rău decât Traian Băsescu„, a spus Liviu Dragnea la Antena3.

Cristi Danileţ, pe pagina sa de Facebook:

Dragnea, aseară: ”Este un ofițer ()… care este militar (…) și care mi-a zis că a participat la niște discuții cu anumiți șefi din niște instituții care spuneau că a fost aranjat un judecător din complet, dar se lucrează în continuare.”

Primul aspect, grav: întâlnirea dintre Președintele Camerei Deputaților cu un ofițer activ al serviciilor de informații pentru a discuta de un caz privind mai multe persoane fizice aflat pe rolul instanței supreme. Aici ar trebui să intervină CSM pentru a atrage atenția asupra instituțiilor statului în legătură cu implicarea voluntară a unor ofițeri în discuții și analize despre justiție.

2. Al doilea aspect, mult mai grav: declarația cum că unul dintre judecătorii cauzei ar fi fost influențat în soluția sa. În aceste condiții, Inspecția Judiciară trebuie să se sesizeze: să îl audieze ca martor pe Liviu Dragnea pentru a indica numele ofițerului de informații, acesta din urmă să fie audiat ca martor pentru a indica numele celui care a făcut influența și asupra cui, iar judecătorul în cauză și restul membrilor din complet să fie audiați

Dacă totul a fost o minciună, trebuie ca CSM să iasă public să arate acest lucru, iar independența completului de judecată și reputația profesională a fiecărui membru al completului să fie apărate! Dacă cele relatate sunt reluate, să înceapă de urgență procedurile judiciare.

sursa foto: facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri