Caută
Close this search box.

Tăriceanu: «DNA şi Kovesi au făcut ca România să pară coruptă». Condamnarea lui Dragnea în două rânduri nu pare să-l intereseze

tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, continuă atacul împotriva DNA şi a Laura pe Codruţa Kovesi. fost procuror şef al acestei structuri.

În opinia sa, prin cele 6.700 de dosare de abuz în serviciu pe care procurorii DNA le-au instrumentat în ultimii şapte ani, au făcut ca România ”să pară cea mai coruptă ţară din Europa”, ceea ce este ”un deserviciu imens”.

Însă faptul că Liviu Dragnea, liderul PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, partener în coaliţia de guvernare, a fost condamnat în două rânduri nu pare să-l intereseze pe Tăriceanu.

Tăriceanu l-a atacă şi pe Augustin Lazăr, procurorul general, pentru că a delegat-o pe Kovesi la Parchetul General.

El afira, la Antena3, că a observat de mai mult timp la procurorul general Augustin Lazăr o „apetenţă pentru politică„, ceea ce denotă că nu-şi cunoaşte statutul şi atribuţiile.

Revenind la chestiuna corupţiei, Tăriceanu spunea:”România nu stă pe picior de egalitate cu celelalte ţări europene, atâta timp cât este blamată cu această etichetă”.

Indirect, şeful Seantului cere ca ca CSM să facă ”curăţenie în propria ogradă”.

”Nu pot fi lăsaţi în continuare procurori care au mentalitatea din perioada comunistă, procurori care cred că scopul lor este să găsească vinovaţi şi să raporteze cât mai multe dosare la hectar, cum a făcut doamna Kovesi, în aşa fel încât România să pară cea mai coruptă ţară din Europa”, a spus Tăriceanu, la Antena3,conform News.ro.

El a adăugat că ”imaginea asta de cea mai coruptă ţară din Europa a fost creată, în principal, de acest DNA, în frunte cu doamna Kovesi”.

”În baza articolului din Codul Penal referitor la abuzul în serviciu, care nu este o infracţiune de corupţie, ci o infracţiune asimilată corupţiei, a întocmit 90 la sută dintre dosarele de la DNA. Numărul acestor dosare şi condamnările de rigoare, într-o perioadă de 7 ani, s-a ridicat la 6.700 de dosare şi condamnări. Dacă adunăm dosarele din celelalte ţări nu cred că ajungem la această cifră record”, a mai spus Tăriceanu.

Liviu Dragnea, liderul PSD, partenerul de guvernare al lui Tăriceanu, a fost condamnat recent de magistraţii instanţei supreme la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.
Dragnea mai are o condamnare definitivă, cu suspendare, în dosarul „Referendumul”.

Tariceanu denunţă o „conspitaţie”

România nu stă pe picior de egalitate cu celelalte ţări europene, atâta timp cât este blamată cu această etichetă. Oficialii români nu pot să aibă aceeaşi greutate în poziţiile lor, cât au această etichetă, tinichea legată de coadă. Este un deserviciu uriaş”, a mai spus Tăriceanu.

El a afirmat că acesta a fost un gest ”premeditat, parte a unui plan”, motiv pentru care ar trebui înfiinţată o ”Comisie pentru aflarea adevărului”.

Un răspuns

  1. ”Comisie pentru aflarea adevărului” ! A singurului adevăr permis oficial recunoscut, a la Orwell! Comisia va fi condusa de Nicolicea sau de Rădulescu Pa-Pac ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri