Caută
Close this search box.

VIDEO. Lucian Boia: E o elită politică de o calitate dubioasă. Caută să își salveze pielea și atunci nu mai merg pe mâna Europei

E și o elită politică acum de o „calitate dubioasă, de o calitate foarte, foarte scăzută, oamenii ăștia nu au o cultură europeană, nici cultură românească.

FOTO: Aktual24

Mulți dintre ei nu sunt capabili să se exprime corect în limba română, ce să mai vorbim de sentimente antioccidentale, au un orizont cultural limitat”, a declarat istoricul Lucian Boia la Digi24, unde a fost invitatul special al emisiunii „Jurnalul de seară”.

„Pe moment caută să își salveze pielea și atunci nu mai merg pe mâna Europei. Între a intra în pușcărie și a face o România cu adevărat europeană, oamenii aleg să nu intre în pușcărie, dar atitudinea a dereglat întreaga societate românească”, constată istoricul.

Totuși, este optimist: „Nu cred că va avea câștig de cauză în România discursul antioccidental, cred că și sondajele dau rezultate pozitive, românii se simt legați de Occident”.

Plouă în România la capitolul lucruri negative, foarte, foarte multe, constată Boia, „nici o țară din UE nu poate alinia atâtea recorduri negative, nici măcar Bulgaria.

„Asta e urmarea comunismului, dar și în comunism au fost urmări ale perioadei de înainte, comunismul s-a construit în România pe un fond interbelic de societate, care însemna o fractură între elite și masa populației, analfabetă și săracă. Mai în glumă, mai în serios se poate spune că Ceaușescu a fost un produs al perioadei interbelice”, a punctat Lucian Boia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri