Caută
Close this search box.

CM 2018. Croația provoacă suferință și critici după calificarea în finala cu Franța

Calificarea naționalei Croației în marea finală a Campionatului Mondial de fotbal, succes istoric pentru echipa lui Modrici și Mandzukici, a reaprins, se pare, multe dintre pulsiunile și patimile din fosta Iugoslavie, în special tensiunile politice, sociale şi etnice dintre Serbia și Croația.

Conducerea Serbiei, în frunte cu însuși preşedintele Aleksandar Vucic, consideră susţinerea fotbaliştilor croaţi de către cetăţeni sârbi ca pe o dovadă de lipsă de patriotism, conform site-ului balkaneu.com. Mai mult decât atât, un jurnalist de la ziarul „Informer”, a criticat un reporter al televiziunii naţionale (RTS) care a susţinut Croaţia în meciul din sferturile de finală împotriva Rusiei, conform b1.ro. „De ce un reporter RTS ţine cu Croaţia”, a scris Dragan J. Vucicevic pe Twitter în timpul meciului. „Fiecare sârb care susţine Croaţia împotriva mamei noastre Rusia este un fraier”, a mai scris acesta.

Nici marele jucător de tenis sârb Novak Djokovic, fost nr.1 mondial ATP și câștigător a 12 Grand Slam-uri, nu a scăpat de criticile aspre ale conaționalilor săi după ce a declarat public că susţine naţionala croată. Moment după care nimeni nu a intervenit public în apărarea sa.

La turneul final al CM de fotbal 2018, Serbia s-a clasat pe locul 3 în Grupa E, după Brazilia și Elveția, ratând calificarea în optimile de finală, în vreme ce Croația a ajuns, iată, până în finala CM, pe care o va disputa duminică, 15 iulie, de la ora 18, în compania Franței. Este, oricum, cea mai mare performanță din istoria fotbalului croat. (foto thestar.com.my)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri