Caută
Close this search box.

Codrin Ștefănescu spune că PSD nu va ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneția pe legile justiţiei

Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, lasă foarte clar de înţeles că partidul nu va ţine de recomandările Comisiei de la Veneția, critică, aşa cum a arătat ieri, la adresa modificările pe legile justiției.

Ştefănescu mai spune că recomandările trimise de acest for sunt doar consultative.

Codrin Ștefănescu, conform Digi 24: „Am ținut deja cont de recomandările Comisiei de la Veneția, am ținut cont de reglementările țărilor europene, am ținut cont în primul rând de drepturile și libertățile cetățenești.

Acest material al Comisiei de la Veneția este consultativ, are o serie de recomandări, e un fel de răspuns pentru delatorii de la PNL și USR, dar cu niște recomandări. În acest raport, trebuie să vă uitați cu foarte mare atenție pe final, scrie așa: că în toate țările UE, unde Curtea Constituțională decide ceva, lucrurile sunt conform deciziilor Curții.

Este posibil, cum de exemplu Germania, Italia și Franța nu au deloc delimitat abuzul în serviciu, la ei Curțile Constituționale au decis un lucru și au intrat în legislație (Ambasada Germaniei a contrazis ferm această informaţie vehiculată de PSD-n-n.).

Legat de modificarea Constituției, este în programul nostru de guvernare o asemenea idee. Când va veni timpul pentru așa ceva vom face o dezbatere publică foarte largă, trebuie să o faci printr-un referendum. Noi chiar credem în procedurile democratice.

Noi suntem contra abuzurilor, contra mizeriilor făcute de un sistem securistoid ani de zile, prin urmare am modificat și legile așa cum le au frații noștri de uniune din UE, acolo unde drepturile și libertățile fiecărui individ sunt mai presus decât orice, iar Constituțiile lor se bazează pe asta.

Comisia de la Veneția nu cere, ci recomandă să se producă unele modificări, nu cere nimeni în mod imperativ. Comisia de la Veneția nu e un fel de personaj cu bici, care impune țărilor Uniunii Europene anumite conduite. Și nici măcar nu s-a arătat îngrijorată. Țineți cont că totuși, ministrul Justiției din România face parte din această comisie și s-a întâlnit de cel puțin 4 ori cu ei.

Cu toate aceste modificări mergem până la capăt. Când poporul român o să spună că dl Dancă și dl Orban (purtătorul de cuvânt și președintele PNL, n.r) pot să schimbe totul după mintea lor vă vor da și votul pentru treaba asta.”

Reacția vine după ce Comisia de la Veneţia a emis o opinie preliminară în legătură cu modificările la cele trei legi ale justiţiei din România și formulat o serie de recomandări, între care menţinerea rolului preşedintelui României şi al CSM în numirea/revocarea procurorilor de rang înalt, renunţarea la schema de pensionare anticipată a procurorilor, eliminarea sau redefinirea prevederilor care le permit procurorilor şefi să invalideze, ca neîntemeiate, soluţiile procurorilor.

Experţii Comisiei de la Veneţia consideră că noile prevederi ar putea conduce la o presiune excesivă asupra judecătorilor şi procurorilor, subminând independenţa sistemului judiciar şi a membrilor săi.

https://magnanews.ro/2018/07/13/augustin-zegrean-nu-tine-cont-recomandarile-comisiei-de-la-venetia-plecam-europa/

 

Un răspuns

  1. Voi nenorocitilor sunteti stat in stat ,cum sa tineti cont de aceste recomandari desi siscurile sunt enorme ?
    Ptr.toate astea veti da socoteala si nimeni si nimic nu va fi nepedepsit ,tradatori de tara ce sunteti . Ati furat si vandut minunatie de tara .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri