Caută
Close this search box.

Soții Trump petrec weekendul în Scoția. Premierul scoțian refuză să se întâlnească cu Donald Trump

trump scotia

Premierul scoțian, Nicola Sturgeon, a refuzat să se întâlnească cu președintele SUA, Donald Trump. Cu toate acestea, cuplul prezindențial va râmâne în weekend în Scoția.

Cuplul Trump va sta la Turnberry, la sud-vest de Glasgow, unde va petrece sfârşitul de săptămână înainte ca preşedintele american să se întâlnească cu Vladimir Putin la Helsinki, scrie AFP.

Staţiunea de golf din Turnberry a fost inaugurată de Trump pe 24 iunie 2016, la o zi după referendumul britanic privind părăsirea Uniunii Europene.

În 2006, Trump a promis că va construi pe 567 de hectare în apropiere de Aberdeen cel mai mare teren de golf din lume. Propunerea a fost bine primită de guvernul de la acea vreme, iar Trump a devenit un ambasador scoţian la nivel global. Însă localnicii s-au opus, iar consilierii locali au respins proiectul.

Relaţia dintre părţi s-a îmbunătăţit când Trump a promis că va crea 6.000 de locuri de muncă şi va investi 1 miliard de dolari.

Trump Organisation a cheltuit 100 de milioane de dolari şi a angajat în jur de 650 de persoane, temporar şi permanent, însă insistă că staţiunea este în curs de dezvoltare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri