Caută
Close this search box.

CM 2018. ”Legiunea engleză” care a doborât Anglia

O ciudățenie fără margini rămâne, între multe altele, după acest Mondial din Rusia, după finala și semifinalele sale. Când naționala engleză a avut, în sfârșit, după 52 de ani, șansa uriașă de a juca o finală de Campionat Mondial, ea a fost înfrântă și doborâtă, fără drept de apel – deși Anglia a avut cifre mai bune – de o Belgie la care jucau nu mai puțini de 8 oameni căliți și antrenați în și de Premier League, eșalonul nr.1 al Angliei.

Practic, nu există o istorie a finalei pentru locul 3 de la acest Mondial. Belgia-Anglia 2-0 (1-0) spune cam totul, chiar și fără a mai consulta statistica meciului. Au marcat Meunier (min.4) și celebrul Eden Hazard (min.82).

De fapt, Belgia a mai învins Anglia la acest turneu final, 1-0 în acea partidă-circ de pe 28 iunie, de la kaliningrad, când ambele echipe au dorit să piardă, iar dorința englezilor a fost mai mare. De mult timp, de 16 ani, adică din 2002, nu s-a mai rejucat o partidă a grupelor într-una din finalele sau semifinalele vreunui Mondial. A fost atunci 2-1 în grupe și 1-0 în semifinale în favoarea Braziliei lui Ronaldinho, Cafu, Ronaldo, Rivaldo și Roberto Carlos, care avea să și câștige titlul mondial !

Dar cea mai celebră rejucare a fost marea finală a Mondialului din 1954, când RFG (Germania de Vest) a învins Ungaria în finală cu 4-3, după ce fusese învinsă în grupe, de aceeașii Ungarie, cu 8-3 ! Asta este însă istoria fotbalului.

Revenind la Belgia-Anglia, să mai notăm că acest loc 3 mondial este cea mai valoroasă performanță a fotbalului belgian din toate timpurile. Iar dintre titularii Belgiei din finala mică evoluează în Premier League, nota bene, nu mai puțin de 8 oameni: Courtois, Vertonghen, Kompany, Alderweireld, Chadli, De Bruyne, Lukaku, Hazard. Mult mai valoroși, se pare, decât cei 11 aliniați la star de Anglia, toți din Premeir League, cel mai scump și mai puternic campionat din lume. (foto youtube)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri