Caută
Close this search box.

Darren Cahill vrea să revoluţioneze tenisul. Ce propune antrenorul Simonei Halep

Foarte curând am putea asista la o adevărată revoluţie la turneele de Grand Slam, pentru a oferi şanse egale jucătorilor şi a întreţine spectacolul.

Un jucător ca Anderson, care a avut două meciuri la rând de peste 4 ore (cu Federer, 13-11 în sferturi şi cu Isner, în semifinale) e greu să se recupereze în timp util pentru finală. În consecinţă, Djokovic va pleca mare favorit în ultimul act de astăzi. Semfinala cu Isner a dat peste cap programul, dar a influenţat şi a doua semifinală.

Nadal a fost nevoit să joace cu terenul acoperit, meciul lui cu Nole a fost întrerupt, iar organizatorii au decis ca a doua zi partida să se reia cu acoperişul tras. Toate aceste lucruri s-ar fi putut rezolva simplu, cu un tie-break în setul decisiv.

Cel puţin asta crede cu tărie antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, care vrea introducerea tie-break-ului în turneele de Grand Slam.

„E timpul ca toate Grand Slamurile să introducă un tie-break în setul decisiv”, a spus Cahill pentru ESPN, citat de digisport.ro.

Pe aceeaşi lungime de undă au fost şi cei doi jucători din semifinale, Isner şi Anderson.

Americanul e obişnuit cu sistemul de la US Open, însă e deschis şi spre alte variante: „Poate că ar trebui să vedem un tie-break, să spunem la 12-12 sau ceva de genul”.

„Dacă întrebi spectatorii, sunt sigur că ar fi preferat un tie-break în setul cinci. Au plătit să vadă două meciuri şi au fost la un pas să vadă doar unul. A devenit ridicol la un moment dat. La 20-20, am simţit că cei din tribune nu mai aveau răbdare, voiau să se termine totul cât mai repede. E şi normal, ne văzuseră jucând mai bine de şase ore”, a spus Anderson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri