Caută
Close this search box.

Informaţii contradictorii despre discuţia Dragnea -Tăriceanu legată de amnistie și grațiere. Va fi OUG pentru liderul PSD?

Liviu Dragnea, liderul PSD, și Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, ar fi discutat azi şi despre ordonanța de urgență pentru amnistie și grațiere, pe care o doreşte Dragnea.

Dragnea l-ar presat pe Tăriceanu, conform G4Media, dat fiind că OUG poate fi dat doar dacă este de acord Tudorel Toader, ministrul Justiției, care este asumat de ALDE. Potrivit aceleaşi surse, Tăriceanu nu ar susține varianta OUG.

Miza principală a unei asemnea ordonaţe e legată de „albirea” lui Dragnea.

UPDATE: Liviu Dragnea neagă existența unui proiect de ordonanță de urgență privind grațierea care ar urma să fie discutat în ședința de Guvern de marți, potrivit unui răspuns transmis Digi 24 de către liderul PSD. „Iam întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unui OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine. Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public.”, se arată în mesajul transmis de Liviu Dragnea.

Referitor la o eventual OUG, Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat azi, după întâlnirea cu premierul Dăncilă: „Nu avem așa ceva în Ministerul Justiției nici în dezbatere, nici în avizare”.

Toader a fost întrebat de ziarişti dacă printre subiectele de discuţie cu premierul s-a aflat şi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, despre care a apărut informaţia în spaţiul public că urmează să fie adoptată marţi. „Să nu vorbim despre situaţii ipotetice. Nu avem aşa ceva în Ministerul Justiţiei, nici în dezbatere, nici în avizare”, a răspuns Toader, citat de Digi24.

Mâine are loc o ședință de Guvern, iar sesiunea parlamentară extraordinară se încheie pe 19 iulie. Dacă Parlamentul nu este în sesiune, Guvernul nu poate adopta ordonanțe de urgență.

Varujan Vosganian (ALDE) susţine că nu se va da nicio o ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere.

Suntem la curent, suntem informați cu ultimele zvonuri din media, dar ceea ce pot să vă spun este faptul că nu va fi dată o Ordonanță de Urgență privind amnistia și grațierea”, a declarat Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE.

„În discuțiile de azi din Biroul Permanent am fost întrebați și vă răspund și dvs ce le-am spus colegilor În ședința de mâine nu este programată o ordonanță de urgență privind aministia și grațierea și în nicio ședință de Guvern din această săptămână nu este programată. (…) Pentru un astfel de act normativ trebuie să vedem exact ce cuprinde, despre oportunitatea politică noi nu am avut o discuție cu PSD și în orice caz noi nu am fost printre promotorii unei astfel de inițiative„, a subliniat Varujan Vosganian la finalul ședinței conuderii ALDE, citat de HotNews.

Explicațiile deputatului ALDE vin şi în contextul în care azi au avut loc o serie de întâlniri între membrii Coaliției iar la final aceștia au refuzat să facă declarații. Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu secretarul general ALDE, Daniel Chițoiu, s-au întânit de dimineață cu Liviu Dragnea și Marian Neacșu, secretar general al PSD. Totodată, ministrul Justiției, Tudorel Toader l-a vizitat pe președintele Senatului în biroul acestuia.

De asemenea, în spațiul public au apărut la finalul săptămânii trecute informații potrivit cărora Guvernul ar intenționa să adopte o ordonanță de urgență pentru grațiere și amnistie în ședința de marți.

O eventual orodnanţă de amnistie și grațiere l-ar putea avantaja pe Liviu Dragnea, care a fost condamnat, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru fals intelectual. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Dragnea mai are o condamnare de doi ani cu suspendarea executării pedepsei în Dosarul ”Referendumul”.

5 răspunsuri

  1. L.dragnea neaga existenta…”___–-___daca da, este doar o amanare, insa -mai degraba- „cineva” din plen va sari chiar maine cu propunerea, iar plenul o va aproba , pentru ca -legal- o pot face, iar „moral” au sustinerea majoritatii populatiei: in Ro. aproape fiecare familie sau macar clan( mai multe familii inrudite chiar prin mezalianta) au pe cineva dupa gratii, au pe cineva care este „in cercetari’ au pe cineva vulnerabil, asa ca vor fi de acord cu amnistia si gratierea…Ce le pasa lor ca scapa si dragOrca si oprea, etc.?///2-Datoria externa a Romaniei a crescut galopant si se apropie de 100 de miliarde de euro.(…)___–-___Una dintre cele evazive dar legale forme de a saraci si sclavagiza populatia, care este SINGURA care va plati( prin munca neplatita) aceste datorii, in schimb cei care profita de acesti bani, sunt cei care conduc natia, si profita prin slarizarea f. inalta dar si direct, realmente furand din banii destinati diverselor proiecte, bani si proiecte la niciun muritor de rand nu are acces…///
    3-„In felul acesta, dupa parerea mea, reusesc regimurile totalitare sa-si consolideze puterea: prin capacitatea de a transforma din ce in ce mai multi oameni in complici, prin presiunea interioara pe care o creeaza in fiecare individ.”(Asli Erdogan scriitoare turca, arestata de regimul lui erdogan, pentru 4 luni)___––____Probabil nicio legatura de rudenie cu dictatorul turc, femeia are perfecta dreptate si-asa cum am spus- asta se intampla in Romania, oamenii sunt santajati explicit sau tacit, inclusiv pe probleme minore, fara nicio revelanta juridica, insa se creaza acea PRESIUNE INTERIOARA, mai ales prin marirea artificiala, manipulativa, a importantei „faptei”…

    daca da, este doar o amanare, insa -mai degraba- „cineva” din plen va sari chiar maine cu propunerea, iar plenul o va aproba , pentru ca -legal- o pot face, iar „moral” au sustinerea majoritatii populatiei: in Ro. aproape fiecare familie sau macar clan( mai multe familii inrudite chiar prin mezalianta) au pe cineva dupa gratii, au pe cineva care este „in cercetari’ au pe cineva vulnerabil, asa ca vor fi de acord cu amnistia si gratierea…Ce le pasa lor ca scapa si dragOrca si oprea, etc.?

  2. Nu ar fi de mirare ca ” patriotul” care va deschidde gura (si ochii neamului, la lumina de la Rasarit!!!) sa fie chiar plescoianu, care il trage de urechi pe melescanu, ca „are idei afiliate DNA-lui”…

  3. Darius Vâlcov anunță: ”AMNISTIA fiscală e prevăzută în programul de guvernare. Nu se discută” Acum 28 min (…)____––_____ Poti sa zici ca nu au scoala?! Deja au mai primit aprobarea a inca cateva zeci de mii de suporteri, cam nedecisi, prin aceasta categorie( unii -probabil- datori doar cateva sute de lei!), asa ca maine( sau in alta zi) si amnistia si gratierea, vor trece…Terenul este pregatit la umbra marelui iohanis, bubalina albinotica a Sibiului..

  4. It’s getting hot! Very HOT! Aproape sigur legile vor treca-maine- cu mare viteza, s-ar putea ca din virtutea inertiei, cam de pe la pranz , Romania sa nu mai aiba nici pres-edinte…Vezi cea ce-l face pe dragOrca si taratzeanu sa arate „moderatie”, insa doar pana in „ziua cea mai scurta”, pentru ca va fi mare graba sa o termine cat mai repede…___–-____ „Documente explozive – peste 5000 de hectare vandute prin Tariceanu cu 18 milioane de euro Afacerea s-a facut tocmai in perioda în care Calin Popescu Tariceanu era premier al Romaniei… Actele au fost semnate la notariatul Ioanei Popescu Tariceanu.”

  5. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu s-a discutat în cadrul coaliției despre o eventuală Ordonanță de Urgență pe amnistie și grațiere, dar nici nu poate fi exclusă o astfel de temă… …Să nu credeți că vreau să închid subiectul sau că creadă telespectatorii că îmi e teamă sau că mă jenez…”_____––-______vorba hipopotamului de Sibiu( cu creier ca de soarece retardat mental) :” Pas cu pas”, asa -din una din alta- se ajunge in liniste la ziua de maine, cand se detoneaza bomba si apoi sa te tii proteste idioate, pentru ca ” a trecut vremea (chiar si a) tarbacitului”, cum zice Biblia… pe care si acest taratzeanu cel cu jena( cum poate avea un porc, jena?) a jurat si va mai jura -stramb- de multe ori…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri